Racuszki z jabłkiem są przepyszne. Ja uwielbiam z dużą ilością cynamonu. Najczęściej kojarzą się nam z dzieciństwem. Idealne na podwieczorek. Przed podaniem można oprószyć cukrem pudrem.
Ciasto:
1 szklanka mleka
2 jajka
około półtorej szklanki mąki tortowej
szczypta proszku do pieczenia
szczypta soli
cukier do smaku
cynamon mielony według uznania
1 łyżka cukru z prawdziwą wanilią
Dodatkowo:
olej do smażenia
2 średnie jabłka
ewentualnie cukier puder do posypania
1. Składniki ciasta zmiksować na gładkie bez grudek ciasto, cukier dodać według smaku ( ja dodałam 2 łyżki ). Mąkę najlepiej dodawać stopniowo, ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany.
2. Umyte jabłka obrać i pokroić w plasterki.
3. Na patelni rozgrzać olej, nałożyć łyżkę ciasta, plasterek jabłka i znów łyżkę ciasta.
4. Racuszki smażyć po kilka minut z każdej strony.
5. Usmażone osączyć na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu