Polecamy dzisiaj:

Konkurs kulinarny - każdy wygrywa

Racuchy z dodatkiem jogurtu

print Drukuj
Racuchy z dodatkiem jogurtu

Beata

liczba porcji Liczba porcji 6
Ocena:
4.0

1 ocena

Najlepsze są podawane na ciepło

składniki

·         2 małe (lub jeden duży) jogurty naturalne

·         2 szk. mąki pszennej

·         Olej do smażenia

·         2 opak. Budyniu waniliowego

·         4 łyżki cukru

·         1 łyżka proszku do pieczenia

 

Do dekoracji:

·         1 śnieżka na mleku

·         Posypka

 

sposób przygotowania

1.      Składniki  wszystkie wkładamy do miski i dokładnie wyrabiamy, jak będzie ciasto  luźne dosypujemy trochę mąki.

2.      Wałkiem  rozwałkowujemy ciasto.

3.      Szklanką robimy kółeczka.

4.      Następnie smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.

5.      Gotowe racuchy układamy na talerzu.

6.      Śnieżkę ubijamy według przepisu na opakowaniu.

7.      Racuchy dekorujemy śnieżką oraz posypką.

8.      Smacznego.

Tagi: jogurt
Autor:
Mój blog: Kulinarna Chwila
Ocena:
4.0
Liczba porcji 6
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
 Fasola szparagowa z kiełbasą
Gwiazdka

Fasola szparagowa z kiełbasą

Smaczna przekąska na kolacje.
Zawijane tosty
Gwiazdka

Zawijane tosty

Nie tylko muszą być tosty z tostera ;)
Magiczne Kotlety
Gwiazdka

Magiczne Kotlety

Pieczarki z połaczeniem serka topionego to pyszne nadzienie do schabu.
Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem
Gwiazdka

Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem

Pomysł na pyszny niedzielny obiad
Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem
Gwiazdka

Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem

Pomysł na pyszny niedzielny obiad
.Naleśniki po węgiersku
Gwiazdka

.Naleśniki po węgiersku

Dziś polecam nalesniki z sosem węgierskim.
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!