· 2 małe (lub jeden duży) jogurty naturalne
· 2 szk. mąki pszennej
· Olej do smażenia
· 2 opak. Budyniu waniliowego
· 4 łyżki cukru
· 1 łyżka proszku do pieczenia
Do dekoracji:
· 1 śnieżka na mleku
· Posypka
1. Składniki wszystkie wkładamy do miski i dokładnie wyrabiamy, jak będzie ciasto luźne dosypujemy trochę mąki.
2. Wałkiem rozwałkowujemy ciasto.
3. Szklanką robimy kółeczka.
4. Następnie smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.
5. Gotowe racuchy układamy na talerzu.
6. Śnieżkę ubijamy według przepisu na opakowaniu.
7. Racuchy dekorujemy śnieżką oraz posypką.
8. Smacznego.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu