Polecamy dzisiaj:

Konkurs kulinarny - każdy wygrywa

Racuchy z dodatkiem jogurtu

print Drukuj
Racuchy z dodatkiem jogurtu

Beata

liczba porcji Liczba porcji 6
Ocena:
4.0

1 ocena

Najlepsze są podawane na ciepło

składniki

·         2 małe (lub jeden duży) jogurty naturalne

·         2 szk. mąki pszennej

·         Olej do smażenia

·         2 opak. Budyniu waniliowego

·         4 łyżki cukru

·         1 łyżka proszku do pieczenia

 

Do dekoracji:

·         1 śnieżka na mleku

·         Posypka

 

sposób przygotowania

1.      Składniki  wszystkie wkładamy do miski i dokładnie wyrabiamy, jak będzie ciasto  luźne dosypujemy trochę mąki.

2.      Wałkiem  rozwałkowujemy ciasto.

3.      Szklanką robimy kółeczka.

4.      Następnie smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.

5.      Gotowe racuchy układamy na talerzu.

6.      Śnieżkę ubijamy według przepisu na opakowaniu.

7.      Racuchy dekorujemy śnieżką oraz posypką.

8.      Smacznego.

Tagi: jogurt
Autor:
Mój blog: Kulinarna Chwila
Ocena:
4.0
Liczba porcji 6
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Kurczak marchewkowy z makaronem
Gwiazdka

Kurczak marchewkowy z makaronem

Podawać z makaronem ponieważ tak podana potrawa jest najlepsza
Japońskie śledzie
Gwiazdka

Japońskie śledzie

Cos na Sylwestra
Roladki schabowe dla leniwych
Gwiazdka

Roladki schabowe dla leniwych

Polecam dla zapracowanych, ponieważ szybko się robią
Kapuśniak
Gwiazdka

Kapuśniak

Zwykła prosta a jaka dobra
Jajka w sosie musztardowym
Gwiazdka

Jajka w sosie musztardowym

Stary przepis a jaki dobry.
Powidła zatopione w pierniku
Gwiazdka

Powidła zatopione w pierniku

Ciasto piernikowe szybciutko się robi, jest wilgotne i pyszne
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!