Do przygotowania tych pysznych placuszków użyłam serka homogenizowanego, dzięki temu zyskały one delikatny smak. Lekko kwaśne, nie za słodkie, takie w sam raz. Idealne na podwieczorek. Polecam.
Ciasto:
1 łyżka miodu prawdziwego
1 serek homogenizowany waniliowy ( 10 dag )
2 jajka
50 ml mleka
1 szklanka mąki tortowej
szczypta soli
pół łyżeczki proszku do pieczenia
Dodatkowo:
1 łodyga rabarbaru
olej do smażenia
1. Najpierw zmiksować jajka, miód i serek waniliowy przez kilka chwil, następnie dodać mąkę, mleko, sól i proszek do pieczenia, zmiksować na gładkie bez grudek ciasto. Jeżeli uważamy, że ciasto jest mało słodkie to można dodać cukru, lub już usmażone placuszki oprószyć cukrem pudrem.
2. Rabarbar oczyścić, umyć i osuszyć, następnie pokroić na małe kawałki, dodacć do ciasta i wymieszać.
3. Na rozgrzanym oleju smażyć placuszki po kilka minut z każdej strony ( powinno nam wyjść 12 placuszków ). Usmażone osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
4. Podawać i smacznego.
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu