Bananowe racuszki

Bananowe racuszki

Ocena:

1 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

Przepyszny deser, znika szybko.

Składniki:

·       2 szk. mąki pszennej

·       250 ml jogurtu naturalnego

·       1 jajko

·       Szczypta soli

·       1 łyżeczka sody

·       2 łyżki cukru

·       2 banany

Sposób przygotowania:

1.   Do miski wsypujemy mąkę.

2.   Dodajemy jako.

3.   Wsypujemy cukier, sodę oraz sól.

4.   Dodajemy jogurt i mieszamy.

5.   Banany kroimy w plasterki i dodajemy do miski.

6.   Dokładnie mieszamy.

7.   Łyżką nakładamy ciasto na rozgrzany olej i smażymy z obu stron.

8.   Racuchy gotowe.

9.   Smacznego.

 

Autor: maalikaa

Polecamy nasze przepisy