· 50 dag ziemniaków
· Przyprawa do ziemniaków
· Gałka muszkatołowa
· Odrobina mąki pszennej
· Sól
· Jajko
· 15 dag boczku wędzonego
· Suszony koperek
1. Gotujemy ziemniaki w osolonej wodzie.
2. Po ugotowaniu odlewamy wodę i ubijamy, ubijakiem do ziemniaków.
3. Dodajemy jajko.
4. Doprawiamy gałką muszkatołową.
5. Wsypujemy mąkę oraz koperek.
6. Boczek drobno kroimy i dodajemy do pozostałych składników.
7. Wszystko razem mieszamy.
8. Nakładamy na rozgrzany olej, robiąc kształt racuchów i smażymy z obu stron.
9. Ziemniaczki gotowe.
10. Smacznego.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu