Pstrąg pieczony

Pstrąg pieczony

Ocena: ★

3 Ocen

portions

Ilość porcji: 2

Przepis na rybę, idealny obiad na piątek. Oto pyszny pstrąg pieczony w folii. Szybko i smacznie, a ryba jest zdrowa, więc warto ją jeść :)

Składniki:

  • 2 pstrągi
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz
  • oliwa
  • kawałek masła

Sposób przygotowania:

Przepis na obiad na piątek, pyszny pieczony pstrąg:

  1. Rybę oczyścić (oskrobać, usunąć głowę i wnętrzności i umyć.
  2. Natrzeć od zewnątrz i od wewnątrz solą, pieprzem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Odstawić do lodówki na pół godziny.
  3. Folię aluminiową nasmarować oliwą. Położyć na to rybę. W środek pstrąga włożyć kawałek masła. Zawinąć.
  4. Piec 25 minut w 180 stopniach. Podawać z frytkami.

Pyszny obiad na piątek gotowy.

Smacznego!

Autor: marta625

Polecamy nasze przepisy