Polecamy dzisiaj:

Rozgrzewająca zupa czosnkowa

Pstrąg pieczony

print Drukuj
Pstrąg pieczony

Marta

liczba porcji Liczba porcji 2
Ocena:
3.0

2 oceny

Przepis na rybę, idealny obiad na piątek. Oto pyszny pstrąg pieczony w folii. Szybko i smacznie, a ryba jest zdrowa, więc warto ją jeść :)

składniki
  • 2 pstrągi
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz
  • oliwa
  • kawałek masła
sposób przygotowania

Przepis na obiad na piątek, pyszny pieczony pstrąg:

  1. Rybę oczyścić (oskrobać, usunąć głowę i wnętrzności i umyć.
  2. Natrzeć od zewnątrz i od wewnątrz solą, pieprzem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Odstawić do lodówki na pół godziny.
  3. Folię aluminiową nasmarować oliwą. Położyć na to rybę. W środek pstrąga włożyć kawałek masła. Zawinąć.
  4. Piec 25 minut w 180 stopniach. Podawać z frytkami.

Pyszny obiad na piątek gotowy.

Smacznego!

Ocena:
3.0
Liczba porcji 2
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Brownie czekoladowe
Gwiazdka

Brownie czekoladowe

Przepis na brownie czyli ciasto czekoladowe jest łatwy, więc warto wypróbować. Brownie pokrojone na kawałki pasuje doskonale do aromatycznej kawy :) Polecam sprawdzony przepis na brownie!
 Fasola szparagowa z kiełbasą
Gwiazdka

Fasola szparagowa z kiełbasą

Smaczna przekąska na kolacje.
Zawijane tosty
Gwiazdka

Zawijane tosty

Nie tylko muszą być tosty z tostera ;)
Magiczne Kotlety
Gwiazdka

Magiczne Kotlety

Pieczarki z połaczeniem serka topionego to pyszne nadzienie do schabu.
Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem
Gwiazdka

Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem

Pomysł na pyszny niedzielny obiad
Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem
Gwiazdka

Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem

Pomysł na pyszny niedzielny obiad
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!