Pstrąg pieczony
Ocena: ★ ★ ☆ ☆ ☆
3 Ocen
Ilość porcji: 2
Przepis na rybę, idealny obiad na piątek. Oto pyszny pstrąg pieczony w folii. Szybko i smacznie, a ryba jest zdrowa, więc warto ją jeść :)
Składniki:
- 2 pstrągi
- 2 ząbki czosnku
- sól, pieprz
- oliwa
- kawałek masła
Sposób przygotowania:
Przepis na obiad na piątek, pyszny pieczony pstrąg:
- Rybę oczyścić (oskrobać, usunąć głowę i wnętrzności i umyć.
- Natrzeć od zewnątrz i od wewnątrz solą, pieprzem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Odstawić do lodówki na pół godziny.
- Folię aluminiową nasmarować oliwą. Położyć na to rybę. W środek pstrąga włożyć kawałek masła. Zawinąć.
- Piec 25 minut w 180 stopniach. Podawać z frytkami.
Pyszny obiad na piątek gotowy.
Smacznego!