Ciasto z cukinią zaintrygowało mnie do tego stopnia, że postanowiłam je upiec. Nie ukrywam, że wyszło tak pyszne, że wprost nie można się od niego oderwać. Mocno czekoladowe i idealnie wilgotne. Smak cukinii nie jest w nim wyczuwalny, więc nawet trudno się domyślić, że jest z dodatkiem cukinii. Kto jeszcze nie jadł takie ciasta polecam wypróbować.
Kompot z truskawek, gdy sezon na truskawki trwa, to ciekawa alternatywa dla kupowanych soków czy napojów. Wiemy co pijemy, a jak dla mnie to starczy. A dla kogoś, kto nie lubi pić czystej wody (najzdrowszej!), kompot z truskawek, schłodzony to niebo w gębie. Oto sprawdzony przepis na kompot z truskawek.
Ponieważ cukinia jest dość mdława, a bardzo ją lubię, postanowiłem trochę zaostrzyć jej smak dodatkami. Oto pyszna cukinia zapiekana z gorgonzolą. Przygotowanie dania to zaledwie kilka chwil, bo przepis na cukinię jest łatwy. Wystarczy skupić się na oczyszczeniu i pokrojeniu jarzyn a następnie właściwym umieszczeniu ich w naczyniu żaroodpornym i w końcu zapiekaniu. Cukinia zapiekana z serem na pewno będzie smakować.
Batoniki zbożowe dostępne w sklepach w dużej większości są mocno naładowane cukrem, dlatego zamiast kupować tzw. "dietetyczne" batoniki zbożowe, polecam przygotować zamiennik - jabłkowe batoniki zbożowe. W sam raz do przygotowania samemu w domu! Dla liczących kalorie - jeden jabłkowy batonik zbożowy to około 230 kcal. Szczególnie polecam po treningu :)
Przepis na chutney jest niezastąpiony, gdy chcemy podać np. polędwiczki, wtedy z mięsa chutney wydobywa głębię smaku. Przepis na chutney malinowe Jana Kuronia i Fit&Easy pozwoli nam przygotować wspaniałe chutney, które zachwyci gości przy świątecznym stole.
Przepis na brownie czyli ciasto czekoladowe jest łatwy, więc warto wypróbować. Brownie pokrojone na kawałki pasuje doskonale do aromatycznej kawy :) Polecam sprawdzony przepis na brownie!