Przepisy kulinarne ze zdjęciem
Kopytka z serem
Lubię kopytka, szybko można stworzyć coś z niczego. Ostatnio próbuję przepis na kopytka z serem. Zwykle kopytka z serem nazywają się leniwe, ale nie te, to sa po prostu kopytka z serem :)
Warto robić kopytka, bo zawsze się udają, nawet dla początkującego adepta sztuki kulinarnej. Jest to potrawa prosta ale doskonała w smaku.
Przepis na kopytka
Kopytka... Ach, pamiętam wspaniały smak kopytek, które robiła moja mama. Okazało się ,że ten sprawdzony przepis na kopytka funkcjonuje w mojej rodzinie już od pokoleń, przekazywany z matki na córkę. Oto przepis sprawdzony, efekt gwarantowany. Mogę polecić z czystym sumieniem.
Sprawdzony przepis na kopytka ze skwarkami z boczkiem
Kopytka to pyszna, jednodaniowa potrawa, sycąca i łatwa w przygotowaniu. A przepis na kopytka to łatwizna. Ja najbardziej lubię kopytka ze skwarkami i smażonym boczkiem. Może nie są zbyt zdrowe, ale za to smakują nieziemsko! Takie właśnie są kopytka ze skwarkami z boczku.
Kopytka - prosty przepis
Prosty przepis na kopytka. Kopytka to prosta potrawa, co stanowi tylko jej zaletę, a ten przepis uważam, ze jest wart wypróbowania. Warto jeść kopytka, szybko można je przygotować, a np. z sosem smakują naprawdę dobrze.
Oto prosty i sprawdzony przepis na kopytka, który polecam!
Bigos dla smakosza
Chciałbym się dzisiaj podzielić sprawdzonym przepisem na wspaniały polski bigos tradycyjny. To przepis na bigos odziedziczony po mojej Babci, wypróbowany w rodznie od lat. Żeby smakował jak najlepiej, trzeba go wielokrotnie odgrzewać, wtedy nabiera smaku. A więc do dzieła.
Bigos z białej i kiszonej kapusty
Bigos - przepis na bigos, żadne Święta w Polsce nie obędą się bez bigos. I choć gotowanie bigosu to zajęcie dosyć czasochłonne jednak po przyrządzeniu potrawy można ją zamrozić i zjeść, kiedy przyjdzie nam ochota. W dodatku należy stwierdzić, że bigos odgrzewany lub przegotowywany kilkakrotnie jest dużo smaczniejszy i tak na prawdę nikt nie wie dlaczego. :)
Bigos - przepis na smak z dzieciństwa
Zawsze wracam do smaku z dzieciństwa, do smaku tradycyjnego bigosu. Ach.. bigos, jego smak i aromat wart jest kultywowania i dzisiaj. Bigos przygotowany według tego przepisu zawsze wywołuje we mnie wspomnienia... Dzieciństwo, jak człowiek był mały, wspomnienia tyhc zapachów..Aż łza się w oku kręci :)
Dlatego podzielę się z wami przepisem na tradycyjny polski bigos.
Przepis na krupnik na podrobach
Przepis na krupnik na podrobach to idealny przepis na krupnik, szczególnie gdy nie cierpimy na nadmiar gotówki. Podroby również warto jeść, gdyż zawierają dużo wartościowych składników. Choć oczywiście nie za często, ale raz w tygodniu na pewno nam nie zaszkodzi. Poza tym takie zupy, jak krupnik są zdrowe i pożywne.
Przepyszny krupnik na mięsie
Jaka jest ulubiona zupa Polaków? Na pewno w pierwszej trójce znajduje się krupnik. To świetna potrawa szczególnie na jesienno zimowe obiady. Krupnik jest pożywny, daje dużo energii i rewelacyjnie syci. Oto przepis na krupnik z wkładką mięsną z kaszą jęczmienną.
Krupnik na skrzydełkach drobiowych
Jeśli ktoś szuka pomysłu na zupy, krupnik to chyba najlepsze rozwiązanie. Szybko się przyrządza, smakuje wyśmienicie.
Oto przepis na krupnik na skrzydełkach drobiowych, który przygotowany w odpowiedni sposób dostarczy nam niezapomnianych wrażeń, przypomni krupnik gotowany przez nasze babcie i mamy. Po prostu krupnik z dzieciństwa!
Tradycyjny polski krupnik
Krupnik to tradycyjna polska zupa, znana chyba w każdym polskim domu. Krupnik można przygotowywać na wiele sposobów, bo istnieje sporo modyfikacji tego przepisu.
Oto przepis na krupnik w starym stylu, można rzec, że oto tradycyjny polski krupnik.
Rewelacyjny krupnik z odrobiną mleka
Oto przepis na pyszny krupnik. Mimo, że w internecie jest wiele przepisów na krupnik, jednak ten jest wyjątkowy, bo ta odrobina mleka nadaje mu niespotykany smak.
Oto krupnik z mlekiem. Przyrządza się łatwo, a smakuje świetnie. Jak mam przygotować krupnik, to wybieram ten przepis. A krupnik warto gotować, bo dzięki zawartym warzywom to zdrowa i pożywna zupa.
Krupnik z suszonymi grzybami
Krupnik to tradycyjna polska zupa. Niezwykle pożywna i smaczna. W moim domu krupnik jest bardzo popularny głównie jesienią i zimą. Przyrządzamy go z dodatkiem grzybów, co nadaje mu niepowtarzalnego aromatu. Świetnie rozgrzewa i syci. Krupnik nadaje się na jednodaniowy obiad.
Fasolka po bretońsku - prosty przepis
Fasolka po bretońsku to posiłek na kilka dni, z powodzeniem można go kilkukrotnie podgrzewać. Bardzo sycący i łatwy w przygotowaniu. Po odpowiednim przygotowaniu fasolka po bretońsku nie powoduje wzdęć, więc trzeba korzystać i wcinać.
Wspomnieniowa fasolka po bretońsku
Wspomnienie barów mlecznych rodem z PRL nieodłącznie kojarzy mi się z takim daniem, jak fasolka po bretońsku. W dzisiejszej kuchni fasolka po bretońsku jest podawana raczej rzadko a przecież jej walory smakowe oraz odżywcze są warte spróbowania.
Typowa fasolka po bretońsku
Mimo że nazwa potrawy - fasolka po bretońsku - brzmi dla nas trochę obco , zapewniam, że nie ma ona wiele wspólnego z prowincją Francji. Jest to typowa polska potrawa wykorzystująca tradycyjne warzywo czyli fasola. Na bazie fasoli przygotujemy smaczne i pożywne danie.
Fasolka po bretońsku z boczkiem i kiełbaską
Fasolka po bretońsku to niezwykle aromatyczna, jednoskładnikowa potrawa. Sycąca i nie wymagająca większej praktyki kulinarnej. to pyszny prezpis na fasolkę z boczkiem i kiełbasą, czyli fasolka po bretońsku w najlepszej odsłonie. Polecam, bo pyszne :)
Smaczna fasolka po bretońsku
Jednodaniowa, smaczna potrawa. Zdrowa i łatwa w przygotowaniu fasolka po bretońsku to jedna z najbardziej popularnych potraw. Czy fasolka po bretońsku ma coś wspólnego z Francją? Nie wiem, ale wiem jedno - uwielbiam fasolkę po bretońsku!
Bogracz według Makłowicza
Bogracz - przepis na bogracz według Roberta Makłowicza, z jego książki "Podróże kulinarne Roberta Makłowicza - smak Węgier". Bogracz to typowa potrawa węgierska. W rzeczywistości bogracz to nazwa kociołka, ale w Polsce przyjęło się określać nazwą “bogracz” zupę gulaszową.
Bigos ze śliwkami
Przepis na bigos ze śliwkami. Smak przemijającego lata z pewnością odnajdziemy w bigosie, a to za sprawą dodanych tam śliwek. Bigos ze śliwkami jest smaczny i jednocześnie bardzo pożywny. Polecam.
Placki ziemniaczane
Placki ziemniaczane to bardzo prosta potrawa z ziemniaków smażona na tłuszczu - tyle opis placków ziemniaczanych :) Jednak to mało, bo placki ziemniaczane to przede wszystkim smak i prostota. Przepis na placki ziemniaczane jest naprawdę banalny, a efekt przechodzi wszelkie oczekiwania. Dla mnie placki ziemniaczane to super danie, a oto mój sprawdzony przepis na placki ziemniaczane.
Pasztet
Dobry pasztet nie ma sobie równych. O smaku pasztetu decyduje głównie jakość użytego mięsa, ale również jego przyprawienie. Pasztetu nauczyłam się piec od mojej mamy i nieskromnie powiem, że uważam pasztet mojej mamy za najlepszy na świecie!
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Dzisiaj na półkach sklepowych można znaleźć szeroką gamę typów kaw, oferujących zróżnicowane smaki i aromaty.Napój uzyskiwany z ziaren kawowca zdobył na tyle dużą popularność, że dla wielu osób dzień bez kawy jest trudny do wyobrażenia. Różnorodność napojów kawowych jest tak ogromna, że każdy może odkryć idealną, włoską kawę, którą się zachwyci!
Hummus z ciecierzycy
Pysznie kremowa pasta z ciecierzycy i sezamu czyli hummus. Popularne danie z kuchni bliskiego wschodu, które na dobre zadomowiło się na stołach całego świata.
Ten przepis jest prosty a efekt dużo lepszy od gotowego rozwiązania ze sklepu!
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sałatkę ziemniaczaną na grilla? Zobaczcie przepis na pyszną sałatkę, która idealnie pasuje do grilla. Smacznego!
Wiosenne śniadanie
Jak zrobić sałatkę z jajkiem, ogórkiem i rzodkiewką? Oto pyszne wiosenne śniadanie z jajkami, świeżymi ogórkami i rzodkiewką.
Jak zrobić bruschettę
Oto przepis, jak zrobic bruschettę, czyli tradycyjną włoską przekąskę. Pyszna i włoska, czego chcieć więcej? :)
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Sernik na kruchym spodzie to pyszne ciasto z serem, które składa się z dwóch warstw - spodu z ciasta kruchego i masy serowej. Oto przepis na sernik na kruchym spodzie!