To pyszne danie powstało z tego co miałam pod ręką. Bardzo syte i bardzo aromatyczne. Podałam je ze świeżym pieczywem. Polecam ten przepis.
4 duże cebule
1 kg pieczarek
40 dag cienkich parówk
1 puszka kukurydzy
2 ząbki czosnku
1 łyżka przecieru pomidorowego
kilka łyżek ketchupu
olej do smażenia
sól i pieprz do smaku
papryka słodka mielona
zioła prowansalskie
1. Cebulę, pieczarki i czosnek obrać. Pieczarki opłukać i dokładnie osuszyć.
2. Następnie pokroić: czosnek drobniutko, cebulę w piórka a pieczarki w półplasterki.
3. W garnku rozgrzać olej, wrzucić czosnek i cebulę, chwilę przesmażyć, uważając, żeby za mocno nie przypiec. Następnie wrzucić pieczarki i znów chwilę przesmażyć, całość dusić do miękkości często mieszając. Można podlać odrobiną gorącej wody.
4. Parówki pokroić w plasterki. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Przełożyć do garnka, dodać ketchup i przecier.
5. Chwilę razem przesmażyć przyprawiając do smaku solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi i papryką. Podawać i smacznego.
Pulpeciki drobiowe na marchewce z zielonym groszkiem.
Pierogi z rabarbarem i musem z nutką cynamonu.
Wiejski kociołek z kluseczkami.
Potrawka z wieprzowiny, marchewki i groszku zielonego.
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu