Polecamy dzisiaj:

Idealny sernik na jesień

Przekąski

Ocena: Gwiazdka 1 Gwiazdka 2 Gwiazdka 3 Gwiazdka 4 Gwiazdka 5

604 oceny

Klasyczny tatar wołowy

Klasyczny tatar wołowy

Klasyczny tatar wołowy to doskonała przekąska do wódki. Dobrze przyprawiony tatar wołowy z obowiązkowym żółtkiem i ogórkiem do smaku posmakuje niejednemu. Mój klasyczny tatar wołowy robię z mięsem przemielonym, chociaż niektórzy dopuszczają tatar wołowy tylko z wołowiną siekaną. Mój klasyczny tatar wołowy wygląda właśnie tak.
Prosty przepis na tatara

Prosty przepis na tatara

Tatar wołowy, znany również jako befsztyk tatarski to wyższa szkoła jazdy. Samo przygotowanie tatara, nie jest jednak trudne. Na dowód, przytaczam prosty przepis na tatara. Smak tatara zależy jednak w dużym stopniu od użytego mięsa, dlatego polecam dobrą polędwicę wołową.
Linia
Tatar z polędwicy wołowej

Tatar z polędwicy wołowej

Przyznaję, że długo nie mogłam się przekonać do tatara. Tatar z polędwicy wołowej był dla mnie daniem do odkrycia. Kiedy jednak spróbowałam dobrego tatara z polędwicy wołowej nie tylko chętnie po niego sięgam, ale przygotowuję go również sama. Oto tatar z polędwicy wołowej, który je się u mnie w domu.
Jajka faszerowane pieczarkami

Jajka faszerowane pieczarkami

Jajka faszerowane pieczarkami doskonale sprawdzają się na karnawałową domówkę, albo przystawkę do obiadu. Jajka faszerowane są smaczne i łatwe w wykonaniu. Odpowiednio przyprawione pieczarki sprawiają, że jajka faszerowane z pieczarkami są naprawdę smaczne. Oto przepis.
Linia
Jajka faszerowane żółtym serem

Jajka faszerowane żółtym serem

Najprostsza przekąska to jajka faszerowane. Na początek polecam jajka faszerowane żółtym serem - proste i smaczne. Jajka faszerowane żółtym serem przygotujesz bardzo szybko. Przeczytaj przepis i bierz się do dzieła!
Jajka faszerowane chrzanem i cebulą

Jajka faszerowane chrzanem i cebulą

Jajka faszerowane to proste i smaczne danie, które gości na wielu stołach. Jajka faszerowane z chrzanem i cebulą robię dosyć często. Nie wymaga to ode mnie specjalnych przygotowań, bo jajka faszerowane z chrzanem i cebulą mogę zrobić przygotowując obiad, czy kolację. Polecam!
Linia
Przepis na śledzie w oleju

Przepis na śledzie w oleju

Wśród moich znajomych, nie brakuje osób, które deklarują, że ze wszystkich słodyczy, najbardziej lubią śledzie:) Proponuję więc dzisiaj przepis na śledzie w oleju. Mój przepis na śledzie w oleju jest prosty i sprawdzony. Śledzie w oleju przygotowuję często jako przystawkę, ale to danie goście też na moim wigilijnym stole.  
Domowa granola z patelni

Domowa granola z patelni

Przygotowując własną domową granolę z patelni masz pewność, że znajdzie się w niej duża dawka orzechównasion i suszonych owoców. Przemysłowe granole przeważnie zawierają sporo tłuszczy - i to te najgorsze z najgorszych czyli kwasy tłuszczowe trans, które są znienawidzone przez dietetyków.  Domowa granola z patelni nie zawieraani grama tych transów, ale przede wszystkim jest pyszna  łatwa w przygotowaniu ! Spróbuj sam!!!
Linia
Racuchy na maślance

Racuchy na maślance

Racuchy na maślance pochodzą z kuchni rosyjskiej. Puszyste i usmażone na złoto racuchy są również proste do wykonania. Racuchy na maślance są najlepsze z patelni o grubym dnie, chociaż czasami smażę je również na mniejszy ogniu na patelni teflonowej.
Daktylowe ciasteczka owsiane

Daktylowe ciasteczka owsiane

Daktylowe ciasteczka owsiane mogą być zdrową przekąską i dla dużych i dla małych. Przykładowo po treningu dwa takie daktylowe ciasteczka owsiane doskonale uzupełniają mięśniowe zapasy energii dzięki czemu będziemy poprawiać kondycję. Z kolei w ciągu dnia daktylowe ciasteczka owsiane poprawiają koncentrację i pamięć. Zatem zamiast tuczyć dzieci pustymi kaloriami, lepiej wybrać daktylowe ciasteczka owsiane pełne wartości odżywczych. 
Linia
Pieczarki faszerowane

Pieczarki faszerowane

Pieczarki faszerowane mogą być zarówno przystawką, jak i alternatywą dla ziemniaków, bądź ryżu podawanego do ulubionego schabowego lub innej porcji mięsa. Przepis na moje ulubione pieczarki faszerowane wziąłem od siostry. Pieczarki faszerowane według tego przepisu są lekkie, a co najważniejsze bardzo smaczne.
Pieczarki faszerowane mięsem i cebulą dymką

Pieczarki faszerowane mięsem i cebulą dymką

Przyjmujesz gości i nie wiesz co postawić na stole między posiłkami? Proponuję świetną przekąskę: pieczarki faszerowane mięsem i cebulą dymką. Takie pieczarki faszerowane mięsem i cebulą dymką smakują panom i paniom. Doskonale nadają się do swobodnego przegryzienia podczas spotkania, albo jako przystawka do innego dania. Polecam moje pieczarki faszerowane!
Linia
Domowe chipsy z ziemniaków

Domowe chipsy z ziemniaków

Czym by było moje życie bez ziemniaczanych chipsów... - zdanie często słyszane przeze mnie w gabinecie i pewnie przez nie jednego dietetyka. Wówczas wyciągam z szuflady przepis na domowe chipsy z ziemniaków. Dzięki temu przepisowi na domowe chipsy z ziemniaków można powiedzieć że wilk jest syty i owca cała! Domowe chipsy z ziemniaków mają mniej tłuszczu, soli, nie zawierają dodatków do żywności, a dalej smakują wybornie. Polecam!
Bananowe chipsy

Bananowe chipsy

Bananowe chipsy dostępne w sklepach zazwyczaj dostarczają potężnej dawki cukru, a etapy ich produkcji powodują, że zdrowe owoce stają się (o zgrozo!) źródłem groźnego dla naszego zdrowia akryloamidu. Zatem od dziś chrupiemy tylko i wyłącznie bananowe chipsy zrobione w domu. Tak zrobione bananowe chipsy świetnie smakują również z jogurtem naturalnym lub owsianką.
Linia
Chipsy z jarmużu

Chipsy z jarmużu

Jarmuż w ostatnim czasie zdobywa coraz większą popularność i osobiście bardzo mnie to cieszy. Z jarmużu można przygotować doskonałe sałatki, koktajle a nawet zdrowe chipsy! Dziś przedstawiam przepis na chrupiące i zdrowe chipsy z jarmużu. Chipsy z jarmużu są lekkie, smaczne, a przy okazji dostarczają nam mnóstwa witamin i składników mineralnych. Dlatego chipsy z jarmużu niemal bez wyrzutów sumienia można spałaszować, np. przy okazji wieczornego seansu filmowego!
Moja papryka faszerowana

Moja papryka faszerowana

Papryka faszerowana to danie proste, a efektowne i smaczne. Paprykę możesz faszerować na różne sposoby. Mój przepis na paprykę faszerowaną jest sprawdzony i co najważniejsze - danie zawsze się udaje. W zależności od twojego apetytu, papryka faszerowana może być świetną przystawką lub daniem głównym na lekki obiad, czy kolację.
Linia
Pieczone ziemniaki z boczkiem

Pieczone ziemniaki z boczkiem

Ziemniaki to już tradycja polskiego stołu. Znamy je w różnych wydaniach - ja polecam pieczone ziemniaki z boczkiem wędzonym. Są kruche, smaczne i z nutą wędzonki. Pasują doskonale jako przystawka do mięs, ale można je również podać na męskim spotkaniu przy piwku. Polecam pieczone ziemniaki z boczkiem.
Pasta jajeczna do kanapek

Pasta jajeczna do kanapek

Bardzo prosty przepis na pastę jajeczną. To co sprawia, ze pasta jajeczna smakuje wyjatkowo to dodatki. W tym przypadku połączenie pasty jajecznej z łososiem i rzodkiewką. Kanapki z pastą jajeczną to szybka i prosta przekąska.
Linia
Bób po hiszpańsku

Bób po hiszpańsku

Warto czasem korzystać z pomysłów i przepisów innych nacji, mam przykład doskonały, gdy wezmę przepis na bób. Zwykło się go jadać tylko gotowanego, a czasem dodanie paru składników sprawia, że nabiera całkowicie innego smaku. Ostatnio postanowiłam wypróbować przepis na bób w wydaniu hiszpańskim - ze smażoną szynką, cebulą i czosnkiem. Bób wyszedł doskonały.
Pyszny bób z szynką

Pyszny bób z szynką

Bób gotowany z wody jest bardzo dobry i zdrowy, ale czasem lubię sobie urozmaicić przepis na bób i robię bób na patelni z szynką smażoną. Skąd pomysł na bób z szynką? To przepis z kuchni hiszpańskie, który poznałam na wakacjach. Polecam!
polecamy
ostatnio dodane
Idealny sernik na jesień
Gwiazdka

Idealny sernik na jesień

Za oknem już prawdziwa jesień. To czas ciepłych i aromatycznych naparów, imbiru, herbat i wszystkiego, co nas rozgrzeje w chłodne dni. Więcej czasu spędzamy teraz w domu, dlatego warto umilić sobie ten jesienny czas słodkim akcentem. Jesień to również okres na konkretne owoce i warzywa. Na targach widoczne są jabłka, gruszki i dynie. Dynia to niemal symbol październikowego miesiąca, za sprawą czasu występowania oraz Halloween, które świętowane jest na koniec miesiąca. Zachęcamy Was do przygotowania pysznego sernika dyniowego, który sprawdzi się idealnie na podwieczorek czy na imprezę.
Jak ugotować brokuła czyli cyma na talerzu
Gwiazdka

Jak ugotować brokuła czyli cyma na talerzu

Jak ugotować brokuła? Jakie właściwości ma brokuł? Dlaczego warto jeść brokuły? zapraszamy do naszego artykułu o tym pysznym i zdrowym warzywie 
Dwa sposoby na sernik z bezą
Gwiazdka

Dwa sposoby na sernik z bezą

Sernik z bezą to fantastyczna wariacja łącząca kruchy spód, kremowe wnętrze sernika i niezwykle słodkie zwieńczenie, jakim jest piankowy top. Można śmiało stwierdzić, że to ulubione ciasto wszystkich Polaków i jest najchętniej przygotowywane na uroczystości. Nie trzeba się zastanawiać dlaczego, bo oprócz fantastycznego smaku, niezwykle pięknie prezentuje się na każdym stole.  Istnieje kilka sposobów na wykorzystanie bezowego wierzchu. Największą popularnością cieszy się tak zwany    sernik z rosą, którego wierzch jest miękki a pod wpływem czasu i temperatury, pojawiają się na nim kropelki słodkiej wody, stanowiąc dodatkową dekorację.
Łatwy przepis na tiramisu
Gwiazdka

Łatwy przepis na tiramisu

Przepis na tiramisu    czyli wspaniały włoski deser. Polecam mój przepis na tiramisu, bo jest naprawdę łatwy. A deser doskonały mozna powiedziec :)
Lazania z mięsem mielonym
Gwiazdka

Lazania z mięsem mielonym

Przepis na lazanię z mięsem mielonym. Efekt przepyszny, polecam przepis na lazanię każdemu. Smacznego :)
Sernik na szpinakowym spodzie
Gwiazdka

Sernik na szpinakowym spodzie

Wielkanoc dla Polaków, to święto kojarzące się wiosną, odrodzeniem i pysznym jedzeniem, którego nie może zabraknąć podczas spotkań z rodziną. Wielokrotnie zastanawiamy się, jakimi smakami możemy zaskoczyć naszych gości, by zachować tradycję, ale również wnieść odrobinę nowoczesności. Pośród klasycznych ciast świąt Wielkiej Nocy, możemy wymienić babki, mazurki, makowce, ale także na liście nie może zabraknąć sernika, jako ciasta o wielu wariacjach. 
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!