Takie chrupiące grzanki są niezwykle pyszne, pachnące ziołami i czosnkiem. Mogą być na przekąskę lub jako dodatek do zup. Przygotowuje się je bardzo szybko. Polecam.
2 ząbki czosnku
8 kromek chleba tostowego
1 kulka sera mozzarella ( około 12 dag )
1 łyżka masła
papryka mielona według uznania
suszona natka pietruszki według uznania
zioła prowansalskie według uznania
1. Najpierw należy chleb tostowy posmarować cieniutko masłem z obu stron i ułożyć na blaszce do pieczenia.
2. Następnie czosnek obrać i przecisnąć przez praskę lub zetrzeć na tarce o małych oczkach, następnie posmarować z wierzchu nim grzanki i posypać ziołami według uznania.
3. Tak przygotowane grzanki piec w temperaturze 180 stopni około 10 minut, aż będą rumiane i chrupiące.
4. Następnie ser mozzarella wyjąć z zalewy i dokładnie osuszyć, pokroić w plasterki i ułożyć na grzankach, posypać ziołami i zapiekać kilka chwil, aż ser się rozpuści.
5. Podawać i smacznego.
Paprykowe nachosy w kilka minut!
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu