Zakąska

Zakąska

Ocena:

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 15

Zakąski zawsze robimy na grilla bo najlepiej się sprawdzają, ale także na różne uroczystości. Ser i szynka fajnie się ze sobą komponują a farsz dobrze doprawiony bazylią i oregano nadaje zakąsce super smaku:)

Składniki:


15 plastrów szynki konserwowej (kwadratowa)
15 plastrów żółtego sera (gouda)
15 sztuk szczypiorku do przewiązania

Farsz:
3 jajka,
1 pęczek rzodkiewki,
1 surowa papryka,
1 pęczek szczypiorku,
3 łyżki majonezu
sól, pieprz, bazylia, oregano do smaku

Sposób przygotowania:


Jajka gotujemy na twardo. Paprykę, szczypiorek siekamy drobno a jajka w kosteczkę.

Rzodkiewkę ścieramy na grubych oczkach tarki

Składniki farszu łączymy (jajka, papryka, szczypiorek, rzodkiewka) doprawiamy do smaku solą, pieprzem,bazylią i oregano dodajemy 3 łyżki majonezu i wszystko dokładnie mieszamy. Gotową masę warzywną nakładamy na plaster sera, zwijamy w rulonik, zawijamy w folię spożywczą i schładzamy 15 minut w lodówce.

Po schłodzeniu w lodówce całość z serem zawijamy w rulonik z szynki konserwowej. Całość przewiązujemy szczypiorkiem. Smacznego:)

# Tagi:

Autor: EwelinaP

Polecamy nasze przepisy