1. Ugotowane jajka obrać i przekroić wzdłuż na pół. Do miseczki wydrąźyć żółtka.
2. Żółtka wymieszać dokładnie z sardynkami z puszki (wcześniej odsączonymi z zalewy). Najlepiej jest rozgniatać wszystko widelcem.
3. Do masy rybno-żółtkowej dodać łyżeczkę majonezu i przyprawy do smaku.
4. Masą napełniać obficie białka jaj.
5. Udekorować oliwkami - układając je w kształt pająka. Robi się to następująco: oliwę przekrajamy wzdłuż na pół. Jedną połówkę oliwki kładziemy na jajko. Z drugiej połówki wykrajamy paski, które stanowić będą "odnóża pająka".
Paprykowe nachosy w kilka minut!
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu