Jajka faszerowane z oliwkami
Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
0 Ocen
Ilość porcji: 7
świetna przystawka, którą zajadają się dorośli i dzieci
Składniki:
- 7 jajek ugotowanych na twardo
- 14 czarnych oliwek bez pestek
- sardynki z puszki
- łyżeczka majonezu
- sól, pieprz, natka pietruszki
Sposób przygotowania:
1. Ugotowane jajka obrać i przekroić wzdłuż na pół. Do miseczki wydrąźyć żółtka.
2. Żółtka wymieszać dokładnie z sardynkami z puszki (wcześniej odsączonymi z zalewy). Najlepiej jest rozgniatać wszystko widelcem.
3. Do masy rybno-żółtkowej dodać łyżeczkę majonezu i przyprawy do smaku.
4. Masą napełniać obficie białka jaj.
5. Udekorować oliwkami - układając je w kształt pająka. Robi się to następująco: oliwę przekrajamy wzdłuż na pół. Jedną połówkę oliwki kładziemy na jajko. Z drugiej połówki wykrajamy paski, które stanowić będą "odnóża pająka".
# Tagi:
Autor: marta625
Polecamy również
Grillowany camembert w owocowym raju
Bardzo fajny pomysł dla smakoszy tego rodzaju serów. W mojej kuchni w postaci letniej przekąski podanej ze świeżą...Pyszne grzanki z tuńczykiem.
Gdy nie mamy pomysłu na śniadanie, kolację lub przekąskę, możemy przygotować takie o to grzanki. Są bardzo chrupiące i p...Włoska focaccia z ziołami.
Pyszna, pachnąca ziołami, idealna na przekąskę. Polecam przepis.Ogórkowe szaleństwo
niedługo sezon na ogórki, więc trochę fantazji nam nie zaszkodziKabanosy w cieście francuskim
Kabanosy w cieście francuskim to swietna przekąska imprezowa.Zobacz więcej przepisów na: