1 margaryna
1 szkl cukru
4 szkl mąki
3 żółtka
3 łyżki śmietany
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 cukier waniliowy
10 jabłek
Śmietanka:
330 ml śmietanki
1 galaretka
Najpierw przygotujemy ciasto na szarlotke:
Na stolnicę wyłóżmy: margarynę, cukier, mąkę, żółtka śmietanę proszek do pieczenia i cukier wnaliowy- wyróbmy ciasto, dajmy go do lodówki na 30 minut do lodówki. Połowę ciasta dajemy na formkę.
Obrane jabłka ścieramy na tarce o grubych oczkach. Jabłka dajemy na ciasto i przykrywamy drugim ciastem i nakłuwamy widelcem.Pieczemy go w 180 stopniach do 30 minut.
Zróbmy smietanę na wierzch:
Śmietankę ubijamy na sztywno i mieszamy z gęstniejącą galaretką dowolnego koloru rozpuszczoną w połowie szklanki wrzątku. Dajemy ją na ciasto i dekorujemy dowolnie.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu