1 pomidor
kawałek kapusty pekińskiej
kawałek zielonego ogórka ( szklarniowego )
2-3 łyżki kukurydzy z puszki
3-4 rzodkiewki
sól i pieprz do smaku
szczypiorek
oliwa
1. Warzywa myjemy i dokładnie osuszamy, ogórek obieramy.
2. Kroimy: Kapustę szatkujemy, szczypiorek drobno siekamy, pomidor, ogórek i rzodkiewki kroimy w plasterki.
3. Kukurydzę odsączamy z zalewy.
4. Następnie na talerzu układamy warstwy warzyw, formując wieżyczkę. Tak przygotowaną sałatkę posypujemy szczypiorkiem, oprószamy solą i pieprzem i skrapiamy oliwą.
5. Sałatka jest gotowa do podania.
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu