Polecamy dzisiaj:

Konkurs kulinarny - każdy wygrywa

Powidła

print Drukuj
Powidła

Beata

liczba porcji Liczba porcji 6
Ocena:
0.0

0 ocen

Męczarnia, gotowanie w garnku, mieszanie, kuchnia zachlapana.

Wystarczy powiedzieć koniec z tym i włożyć blaszkę do piekarnika ;-)

składniki
  • 4 kg śliwek węgierek.
  • ½ kg cukru ( albo mniej zależy jak lubicie słodkie).
sposób przygotowania

1.       Śliwki  węgierki myjemy, kroimy na pół, wyjmujemy pestki.

2.       Owoce układamy na blaszce.

3.       Posypujemy cukrem.

4.       Wstawiamy do piekarnika 180 stopni.

5.       Co jakiś czas trzeba uchylić drzwiczki od piekarnika żeby odparowało  powietrze oraz  zamieszać ( co 30 minut tak na 5 minut ).

6.       Powidła są zrobione w 3godziny a co najważniejsze czysty piekarnik.

7.       Wkładamy gorące do słoików i odwracamy do góry dnem.

Tagi: śliwki
Autor:
Mój blog: Kulinarna Chwila
Ocena:
0.0
Liczba porcji 6
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Brokułowa sałatka
Gwiazdka

Brokułowa sałatka

Brokułowa fantazja na niedzielna kolacje
Udka faszerowane kapustą kiszoną i grzybami.
Gwiazdka

Udka faszerowane kapustą kiszoną i grzybami.

uwielbiam kapuste kiszoną a jak ktos lubi pierogi z kapusta i grzybami to proponuje to danie.
Drobiowa zapiekanka z migdałami.
Gwiazdka

Drobiowa zapiekanka z migdałami.

zapiekanka jest bardzo pyszna, kurczak w sosie migdałowy z dodatkiem sera.
Kotlecki Ala pizza
Gwiazdka

Kotlecki Ala pizza

Pizze każdy lubi, duzy i mały a co powiecie na ktleciki w wersji pizza?
Flaki z udek z kurczaka
Gwiazdka

Flaki z udek z kurczaka

Gdy ktoś nie lubi flaków, proszę spróbować takiej fersji
Berlinki Ala pizza
Gwiazdka

Berlinki Ala pizza

Polecam dla tzw Tadków niejadków
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!