Polecamy dzisiaj:

Konkurs kulinarny - każdy wygrywa

Powidła

print Drukuj
Powidła

Beata

liczba porcji Liczba porcji 6
Ocena:
0.0

0 ocen

Męczarnia, gotowanie w garnku, mieszanie, kuchnia zachlapana.

Wystarczy powiedzieć koniec z tym i włożyć blaszkę do piekarnika ;-)

składniki
  • 4 kg śliwek węgierek.
  • ½ kg cukru ( albo mniej zależy jak lubicie słodkie).
sposób przygotowania

1.       Śliwki  węgierki myjemy, kroimy na pół, wyjmujemy pestki.

2.       Owoce układamy na blaszce.

3.       Posypujemy cukrem.

4.       Wstawiamy do piekarnika 180 stopni.

5.       Co jakiś czas trzeba uchylić drzwiczki od piekarnika żeby odparowało  powietrze oraz  zamieszać ( co 30 minut tak na 5 minut ).

6.       Powidła są zrobione w 3godziny a co najważniejsze czysty piekarnik.

7.       Wkładamy gorące do słoików i odwracamy do góry dnem.

Tagi: śliwki
Autor:
Mój blog: Kulinarna Chwila
Ocena:
0.0
Liczba porcji 6
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Ogórki kiszone inaczej
Gwiazdka

Ogórki kiszone inaczej

Kiedyś dostałam ogórki a kiszone miałam już zrobione. Postanowiłam żeby było troche odmiany zrobić tak :)
Muffinki z borówkami
Gwiazdka

Muffinki z borówkami

Szybki deser dla niespodziewanych gości :)
Kotleciki zapiekane
Gwiazdka

Kotleciki zapiekane

Przepyszne kotlety zapiekane z sezonowymi wazrywami.
Zrazy nadziewane cukinią
Gwiazdka

Zrazy nadziewane cukinią

Schab zwijamy w przepysznym sosie polecam.
warzywna sałatka zimowa
Gwiazdka

warzywna sałatka zimowa

Zimowa porą brakuje nam warzyw, dlatego warto zrobić zapasy :)
Lasange pyszna w innej wersji
Gwiazdka

Lasange pyszna w innej wersji

Lasange zwinieta w boczku , daje nam wyrazisty smak co sprawia że jest pyszna. Po wyjęciu nie rozpada się :)
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!