Polecamy dzisiaj:

Konkurs kulinarny - każdy wygrywa

Powidła

print Drukuj
Powidła

Beata

liczba porcji Liczba porcji 6
Ocena:
0.0

0 ocen

Męczarnia, gotowanie w garnku, mieszanie, kuchnia zachlapana.

Wystarczy powiedzieć koniec z tym i włożyć blaszkę do piekarnika ;-)

składniki
  • 4 kg śliwek węgierek.
  • ½ kg cukru ( albo mniej zależy jak lubicie słodkie).
sposób przygotowania

1.       Śliwki  węgierki myjemy, kroimy na pół, wyjmujemy pestki.

2.       Owoce układamy na blaszce.

3.       Posypujemy cukrem.

4.       Wstawiamy do piekarnika 180 stopni.

5.       Co jakiś czas trzeba uchylić drzwiczki od piekarnika żeby odparowało  powietrze oraz  zamieszać ( co 30 minut tak na 5 minut ).

6.       Powidła są zrobione w 3godziny a co najważniejsze czysty piekarnik.

7.       Wkładamy gorące do słoików i odwracamy do góry dnem.

Tagi: śliwki
Autor:
Mój blog: Kulinarna Chwila
Ocena:
0.0
Liczba porcji 6
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Bigos naszych Babć
Gwiazdka

Bigos naszych Babć

Bigos można włożyć do słoików, pasteryzować i jak nas zaskoczą Goście, bigos jest jak znalazł.
Barszcz czerwony
Gwiazdka

Barszcz czerwony

mozna podać z makaronem, uszkami
Kopertki z Indyka
Gwiazdka

Kopertki z Indyka

Kopertki każdego Gościa zachwycą.
Żołądki z Indyka z pieczarkami
Gwiazdka

Żołądki z Indyka z pieczarkami

Na  około talerza jak ułożymy ryż a w środek umieścimy żołądki bardzo ładnie to wygląda.
Kebab – Gyros
Gwiazdka

Kebab – Gyros

Potrawa dla leniwych, zapracowanych osób.
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!