Polecamy dzisiaj:

Konkurs kulinarny - każdy wygrywa

Powidła

print Drukuj
Powidła

Beata

liczba porcji Liczba porcji 6
Ocena:
0.0

0 ocen

Męczarnia, gotowanie w garnku, mieszanie, kuchnia zachlapana.

Wystarczy powiedzieć koniec z tym i włożyć blaszkę do piekarnika ;-)

składniki
  • 4 kg śliwek węgierek.
  • ½ kg cukru ( albo mniej zależy jak lubicie słodkie).
sposób przygotowania

1.       Śliwki  węgierki myjemy, kroimy na pół, wyjmujemy pestki.

2.       Owoce układamy na blaszce.

3.       Posypujemy cukrem.

4.       Wstawiamy do piekarnika 180 stopni.

5.       Co jakiś czas trzeba uchylić drzwiczki od piekarnika żeby odparowało  powietrze oraz  zamieszać ( co 30 minut tak na 5 minut ).

6.       Powidła są zrobione w 3godziny a co najważniejsze czysty piekarnik.

7.       Wkładamy gorące do słoików i odwracamy do góry dnem.

Tagi: śliwki
Autor:
Mój blog: Kulinarna Chwila
Ocena:
0.0
Liczba porcji 6
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Kurczak marchewkowy z makaronem
Gwiazdka

Kurczak marchewkowy z makaronem

Podawać z makaronem ponieważ tak podana potrawa jest najlepsza
Japońskie śledzie
Gwiazdka

Japońskie śledzie

Cos na Sylwestra
Roladki schabowe dla leniwych
Gwiazdka

Roladki schabowe dla leniwych

Polecam dla zapracowanych, ponieważ szybko się robią
Kapuśniak
Gwiazdka

Kapuśniak

Zwykła prosta a jaka dobra
Jajka w sosie musztardowym
Gwiazdka

Jajka w sosie musztardowym

Stary przepis a jaki dobry.
Powidła zatopione w pierniku
Gwiazdka

Powidła zatopione w pierniku

Ciasto piernikowe szybciutko się robi, jest wilgotne i pyszne
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!