Męczarnia, gotowanie w garnku, mieszanie, kuchnia zachlapana.
Wystarczy powiedzieć koniec z tym i włożyć blaszkę do piekarnika ;-)
1. Śliwki węgierki myjemy, kroimy na pół, wyjmujemy pestki.
2. Owoce układamy na blaszce.
3. Posypujemy cukrem.
4. Wstawiamy do piekarnika 180 stopni.
5. Co jakiś czas trzeba uchylić drzwiczki od piekarnika żeby odparowało powietrze oraz zamieszać ( co 30 minut tak na 5 minut ).
6. Powidła są zrobione w 3godziny a co najważniejsze czysty piekarnik.
7. Wkładamy gorące do słoików i odwracamy do góry dnem.
Prosty przepis na powidła śliwkowe
Powidło śliwkowe z czekoladą i cynamonem.
Udka faszerowane kapustą kiszoną i grzybami.
Drobiowa zapiekanka z migdałami.
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu
ul. Grochowska 306/308
03-840 Warszawa