Pomimo tego, że w sklepach nie brakuje dżemów i powideł, domowe powidła śliwkowe nie mają sobie równych. Na powidła śliwkowe wybieramy mocno dojrzałe węgierki. Kiedy za oknem pojawi się szaruga, a potem śnieg - powidła śliwkowe przypomną ci ciepłe dni.
Mój przepis na powidła śliwkowe wygląda tak:
Z jednego kilograma śliwek otrzymamy 1 słoik (ok 300 ml) powideł śliwkowych.
Przygotuj się zatem na więcej pracy, jeżeli lubisz powidła śliwkowe zimą. Powodzenia!
Prosty przepis na powidła śliwkowe
Powidło śliwkowe z czekoladą i cynamonem.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu