Gdy jesień za oknem to znaczy, że nadchodzi czas na powidła śliwkowe. Powidła ze śliwek według starego przepisu nie wymagają wcale dodawania cukru! Węgierki na powidła śliwkowe powinno się wybierać takie, których skórka przy ogonku jest pomarszczona - dzięki temu wiemy, że śliwka jest bardzo słodka. Oto naprawdę stary przepis na powidła śliwkowe bez cukru.
Przepis na powidła śliwkowe jest dosyć czasochłonny, bo smaży się powidła przez 4 dni po kilka godzin, wtedy wychodzą nam takie powidła ze śliwek, że aż palce lizać :)
Smacznego!
Prosty przepis na powidła śliwkowe
Powidło śliwkowe z czekoladą i cynamonem.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu