Doskonała na ciepłą kolację.
50 dag pieczarek
4 kiełbasy śląskie
3 kiełbasy białe (ugotowane)
3 cebule
1 łyżeczka pasty pomidorowej
liść laurowy , angielskie ziele (kilka ziarenek)
sól , pieprz , mielona papryka , jarzynka , majeranek
smalec
1.Pieczarki obrać , pokroić na kawałki.
2.Wrzucić na patelnie na rozgrzany smalec razem z liściem laurowym i angielskim zielem.
3.Dolać pół szklanki wody. Cebulę obrać , pokroić i dodać do pieczarek.
4.Wsypać przyprawy.
5.Smażyć przez 20 minut od czasu do czasu mieszając. W
razie potrzeby podlewać przegotowaną wodą.
6.Kiełbasę pokroić w grube kawałki i dodać do pieczarek.
7.Na koniec dołożyć pastę pomidorową.
8.Smażyć przez kilka minut do zrumienienia.
Sałatka ziemniaczana do grilla
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu