POTRAWKA Z PIECZARKAMI I KIEŁBASĄ

 POTRAWKA Z PIECZARKAMI I KIEŁBASĄ

Ocena: ★

1 Ocen

portions

Ilość porcji: 6

dy ją usmażyłam rodzina była zachwycona. Oryginalny smak.
Doskonała na ciepłą kolację. 

Składniki:

50 dag pieczarek
4 kiełbasy śląskie
3 kiełbasy białe (ugotowane)
3 cebule
1 łyżeczka pasty pomidorowej
liść laurowy , angielskie ziele (kilka ziarenek)
sól , pieprz , mielona papryka , jarzynka , majeranek
smalec

Sposób przygotowania:

1.Pieczarki obrać , pokroić na kawałki.

2.Wrzucić na patelnie na rozgrzany smalec razem z liściem laurowym i angielskim zielem.

3.Dolać pół szklanki wody. Cebulę obrać , pokroić i dodać do pieczarek.
4.Wsypać przyprawy.

5.Smażyć przez 20 minut od czasu do czasu mieszając. W
razie potrzeby podlewać przegotowaną wodą.

6.Kiełbasę pokroić w grube kawałki i dodać do pieczarek.

7.Na koniec dołożyć pastę pomidorową.

8.Smażyć przez kilka minut do zrumienienia.

Autor: Karioka123

Polecamy nasze przepisy