POTRAWKA Z PIECZARKAMI I KIEŁBASĄ
Ocena: ★ ★ ☆ ☆ ☆
1 Ocen
Ilość porcji: 6
dy ją usmażyłam rodzina była zachwycona. Oryginalny smak.
Doskonała na ciepłą kolację.
Składniki:
50 dag pieczarek
4 kiełbasy śląskie
3 kiełbasy białe (ugotowane)
3 cebule
1 łyżeczka pasty pomidorowej
liść laurowy , angielskie ziele (kilka ziarenek)
sól , pieprz , mielona papryka , jarzynka , majeranek
smalec
Sposób przygotowania:
1.Pieczarki obrać , pokroić na kawałki.
2.Wrzucić na patelnie na rozgrzany smalec razem z liściem laurowym i angielskim zielem.
3.Dolać pół szklanki wody. Cebulę obrać , pokroić i dodać do pieczarek.
4.Wsypać przyprawy.
5.Smażyć przez 20 minut od czasu do czasu mieszając. W
razie potrzeby podlewać przegotowaną wodą.
6.Kiełbasę pokroić w grube kawałki i dodać do pieczarek.
7.Na koniec dołożyć pastę pomidorową.
8.Smażyć przez kilka minut do zrumienienia.