Grzyby można zastąpić pieczarkami ale wtedy również zmieniamy sos na pieczarkowy.
· polędwiczka wieprzowa
· 2 łyżki sosu sojowego
· sól
· 2 sosy grzybowe
· Kilka grzybów suszonych
· makaron ravioli z grzybami lub serem
· olej
1. Mięso pokroić w plastry, leciutko rozbić, następnie posolić, skropić sosem sojowym i zostawić na godzinę.
2. Plastry mięsa obtaczamy w sosie grzybowym i smażymy na rozgrzanym olej z obu stron.
3. Przełożyć do brytfanki i dusić pod przykryciem 20 minut, w tym czasie rozrobić sos grzybowy w odrobinie wody i pod koniec prużenia wlać do polędwiczek i 2 minutki pogotować.
4. Makaron ugotować w wodzie.
5. Polędwiczki podawać z makaronem.
6. Do sosu można dodać wcześniej namoczone grzybki suszone.
Polędwiczki z zurawną i gruszkami
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu