Polędwiczki zanurzone w sosie

Polędwiczki zanurzone w sosie

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 7

Grzyby można zastąpić pieczarkami ale wtedy również zmieniamy sos na pieczarkowy.

Składniki:

·         polędwiczka wieprzowa

·          2 łyżki sosu sojowego

·         sól

·         2 sosy grzybowe

·         Kilka  grzybów suszonych

·         makaron ravioli z grzybami lub serem

·         olej 

 

 

Sposób przygotowania:

1.      Mięso pokroić w plastry, leciutko rozbić, następnie posolić, skropić sosem sojowym i zostawić na godzinę.

2.      Plastry  mięsa obtaczamy w sosie grzybowym i smażymy na rozgrzanym olej z obu stron.

3.      Przełożyć do brytfanki i dusić pod przykryciem 20 minut, w tym czasie rozrobić sos grzybowy w odrobinie wody i pod koniec prużenia wlać do polędwiczek i 2 minutki pogotować.

4.      Makaron ugotować w wodzie.

5.      Polędwiczki podawać z makaronem.

6.      Do sosu można dodać wcześniej namoczone grzybki suszone.

Autor: maalikaa

Polecamy nasze przepisy