Polędwiczki z cukinią

Polędwiczki z cukinią

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

Polędwiczki z cukinią to  idealna  przystawka przed głównym daniem

Składniki:


polędwica wieprzowa 1/2 kg
cukinia 1 sztuka
ciasto francuskie 1 opakowanie
sól
pieprz

Sposób przygotowania:

  1. mięso najpierw  umyć, następnie  pokroić na plastry grubości około 2,5-3 cm., oprószyć solą i pieprzem
  2. smażyć na rozgrzanej patelni na rumiano
  3. następnie przełożyć do naczynia i piec w 180 stopniach 20 minut
  4. z ciasta francuskiego wycinać szklanką okrągłe placuszki i piec w piekarniku 10 minut w temp.200 stopni
  5. cukinię pokroić na cienkie plastry podsmażyć na patelni
  6. na talerzu układać polędwiczkę na to cukinię  na wierzch krążki ciasta francuskiego.
  7. smacznego

Autor: joanna1974

Polecamy nasze przepisy