Polędwiczki z cukinią
Ocena: ☆ ☆ ☆ ☆ ☆
0 Ocen
Ilość porcji: 4
Polędwiczki z cukinią to idealna przystawka przed głównym daniem
Składniki:
polędwica wieprzowa 1/2 kg
cukinia 1 sztuka
ciasto francuskie 1 opakowanie
sól
pieprz
Sposób przygotowania:
- mięso najpierw umyć, następnie pokroić na plastry grubości około 2,5-3 cm., oprószyć solą i pieprzem
- smażyć na rozgrzanej patelni na rumiano
- następnie przełożyć do naczynia i piec w 180 stopniach 20 minut
- z ciasta francuskiego wycinać szklanką okrągłe placuszki i piec w piekarniku 10 minut w temp.200 stopni
- cukinię pokroić na cienkie plastry podsmażyć na patelni
- na talerzu układać polędwiczkę na to cukinię na wierzch krążki ciasta francuskiego.
- smacznego
# Tagi:
Autor: joanna1974
Polecamy również
Mini pizza z zapiekanych polędwiczek .
Bardzo fajna potrawa na imprezę.Polędwiczki wieprzowe duszone w winie
Wieprzowina nie jest ulubionym mięsem dietetyków ze względu na sporą zawartość tłuszczu; jednak polędwiczki wiepr...Polędwiczki z cukinią
Polędwiczki z cukinią to idealna przystawka przed głównym daniemNadziewane polędwiczki
Pieczarki zmieszane z cebulką i koncentratem pomidorowym to idealny farsz w połączeniu z polędwiczkąPolędwiczki zanurzone w sosie
Grzyby można zastąpić pieczarkami ale wtedy również zmieniamy sos na pieczarkowy.Zobacz więcej przepisów na: