Pieczarki zmieszane z cebulką i koncentratem pomidorowym to idealny farsz w połączeniu z polędwiczką
· 1 Polędwiczka wieprzowa
· 15 dag pieczarek
· ł cebula
· 2 łyżki koncentratu pomidorowego
· 2 łyżki musztardy
· Sól
· Pieprz
· Chili
1. Obieramy cebulę i kroimy drobno, następnie przykładamy na patelnie na rozgrzany olej i prużymy.
2. Do cebuli dodajemy pieczarki przyprawiając pieprzem, solą oraz chili.
3. Dodajemy musztardę oraz koncentrat i chwilę prużymy po czym studzimy farsz.
4. Polędwiczkę obieramy z błonek, nacinamy środek długim nożem i doprawiamy solą.
5. Nacięty otwór napełniamy farszem.
6. Polędwiczkę wkładamy w rękaw i układamy na blaszce.
7. Pieczemy 30 minut w 180˚C.
8. Po upieczeniu polędwiczki kroimy plastry i układamy w naczyniu.
9. Sos który powstał podczas pieczenia zaprawiamy z 2 łyżkami mąki pszennej i polewamy polędwiczki.
10. Potrawa gotowa.
11. Smacznego.
Polędwiczki z zurawną i gruszkami
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu