2 ciasta francuskie
8 jabłek
0,5 łyżeczki cynamonu
6 łyżek cukru
1 białko
Jabłka myjemy i obieramy i kroimy w małą kostkę. Jabłka mieszamy z cynamonem i cukrem. Każde ciasto dzielimy na 10 części. Na każde dajemy troszkę jabłek i sklejamy brzegi widelcem. Wierzch smarujemy roztrzepanym białkiem. Poduszki wykładamy na formę wyścieloną papierem i pieczemy do 30 minut w 180 stopniach. Podajemy potrzepane cukrem pudrem.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Ciasto francuskie z kurczakiem
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu