Polecamy dzisiaj:

Konkurs kulinarny - każdy wygrywa

Podpłomyki dla niemowląt

print Drukuj
Podpłomyki dla niemowląt

Marta

liczba porcji Liczba porcji 3
Ocena:
5.0

1 ocena

Podpłomyki robi się z ciasta na pierogi, są super na swędzące dziąsła

składniki

- 150 ml wody
- 250 g maki pszennej

sposób przygotowania

Z mąki i wody wyrobić ciasto jak na pierogi, powinno być gładkie i elastyczne. Ja użyłam automatu do pieczenia chleba, jest szybciej i wygodniej.
Odrywać kawałki ciasta, cienko rozwałkowywać na stolnicy, podsypując mąką.

Piec na suchej patelni z obu stron. Podpłomyk obracamy dopiero jak utworzą się pęcherzyki powietrza.
Można jeść suche lub z masłem, serkiem, dżemem.

Ocena:
5.0
Liczba porcji 3
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Kurczak marchewkowy z makaronem
Gwiazdka

Kurczak marchewkowy z makaronem

Podawać z makaronem ponieważ tak podana potrawa jest najlepsza
Japońskie śledzie
Gwiazdka

Japońskie śledzie

Cos na Sylwestra
Roladki schabowe dla leniwych
Gwiazdka

Roladki schabowe dla leniwych

Polecam dla zapracowanych, ponieważ szybko się robią
Kapuśniak
Gwiazdka

Kapuśniak

Zwykła prosta a jaka dobra
Jajka w sosie musztardowym
Gwiazdka

Jajka w sosie musztardowym

Stary przepis a jaki dobry.
Powidła zatopione w pierniku
Gwiazdka

Powidła zatopione w pierniku

Ciasto piernikowe szybciutko się robi, jest wilgotne i pyszne
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!