- 250 g maki pszennej
Z mąki i wody wyrobić ciasto jak na pierogi, powinno być gładkie i elastyczne. Ja użyłam automatu do pieczenia chleba, jest szybciej i wygodniej.
Odrywać kawałki ciasta, cienko rozwałkowywać na stolnicy, podsypując mąką.
Piec na suchej patelni z obu stron. Podpłomyk obracamy dopiero jak utworzą się pęcherzyki powietrza.
Można jeść suche lub z masłem, serkiem, dżemem.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu