Polecamy dzisiaj:

Konkurs kulinarny - każdy wygrywa

Podpłomyki dla niemowląt

print Drukuj
Podpłomyki dla niemowląt

Marta

liczba porcji Liczba porcji 3
Ocena:
5.0

1 ocena

Podpłomyki robi się z ciasta na pierogi, są super na swędzące dziąsła

składniki

- 150 ml wody
- 250 g maki pszennej

sposób przygotowania

Z mąki i wody wyrobić ciasto jak na pierogi, powinno być gładkie i elastyczne. Ja użyłam automatu do pieczenia chleba, jest szybciej i wygodniej.
Odrywać kawałki ciasta, cienko rozwałkowywać na stolnicy, podsypując mąką.

Piec na suchej patelni z obu stron. Podpłomyk obracamy dopiero jak utworzą się pęcherzyki powietrza.
Można jeść suche lub z masłem, serkiem, dżemem.

Ocena:
5.0
Liczba porcji 3
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Bigos naszych Babć
Gwiazdka

Bigos naszych Babć

Bigos można włożyć do słoików, pasteryzować i jak nas zaskoczą Goście, bigos jest jak znalazł.
Barszcz czerwony
Gwiazdka

Barszcz czerwony

mozna podać z makaronem, uszkami
Kopertki z Indyka
Gwiazdka

Kopertki z Indyka

Kopertki każdego Gościa zachwycą.
Żołądki z Indyka z pieczarkami
Gwiazdka

Żołądki z Indyka z pieczarkami

Na  około talerza jak ułożymy ryż a w środek umieścimy żołądki bardzo ładnie to wygląda.
Kebab – Gyros
Gwiazdka

Kebab – Gyros

Potrawa dla leniwych, zapracowanych osób.
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!