mąka 6 łyżek czubatych
jajka 2 szt
szczypta proszku do pieczenia
cebula 1 szt
sól
pieprz
cukier do posypania
olej do smażenia
1. Ziemniaki dokładnie umyć, obrać i zetrzeć na tarce razem z cebulą, wymieszać dodać mąkę, jajka, szczyptę proszku do pieczenia sól i pieprz ziołowy,
2.Wszystko dokładnie wymieszać, smażyć z obu stron na złoty kolor.
Podawać ze śmietaną i cukrem.
Smacznego.
Placki ziemniaczane bezglutenowe z natką
Placki ziemniaczane z aromatycznymi klopsikami
Placki ziemniaczane z nadzieniem mięsno - pieczarkowym.
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu