3 jajka
1 łyżka proszku do pieczenia
3 łyżki cukru
3 łyżki mąki pszennej
1 łyżka oleju
Biszkopt biały:
3 białka
7 dag cukru
5 dag mąki pszennej
0,5 łyżeczki ocet
MASA JABŁKOWA:
80 dag jabłek
1 galaretka pomarańczowa
Masa różowa:
250 ml śmietanki
1 galaretka truskawkowa
DODATKOWO:
1 słoiczek marmolady z róży
3 szt galaretki czerwone
20 szt rurek z ciasta francuskiego z kremem
polewa czekoladowa
do dekoracji orzechy włoskie
Najpierw przygotujmy ciasto żółte robimy je jak biszkopt czyli białka z cukrem ubijamy wlewamy żółtka i wsypujemy resztę składników.
Ciasto białe robimy jak żółte.
Wrstwę z jabłek zacznijmy od obrania i pokrojenia jabłek w kawałki i podsmazenia ich, a następnie dodajmy do nich galaretkę w proszku , wymieszajmy i studźmy.
Masę koloru różowego robimy najpierw śmietanę ubijmy i wlejmy do niej tężejącą galaretkę rozpuszczoną w pół szklanki wody.
Gotowe ciatso ma wygladać tak:biszkopt żółty- jabłka- rurki (układamy je w równych odstępach) i zalewamy czerwonymi galaretkami przyrządzonymi wg przepisu na ich opakowaniu - masa koloru różowego-biszkopt biały- smarujemy marmoladą i dekorujemy polewą i orzechami
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu