3 jaja
3 łyżki mąki pszennej
3 łyżki cukru
1 łyżka proszku do pieczenia
1 łyżka oleju
Masa ananasowa:
1 puszka ananasa
1 galaretka pomarańczowa
Placek biały:
10 dag margaryny
0,5 szkl cukru
2 jaja
1 łyżka proszku do pieczenia
1 szkl mąki pszennej
Masa krówkowa:
1 puszka kajmaku
1 margaryna
1 opakowanie biszkoptów okrągłych
Śnieżka różowa:
1 galaretka truskawkowa
1 śnieżka
DODATKOWO:
1 polewa czekoladowa
Upieczmy biszkopt jasny z białek i cukru ubijmy pianę. Dodajmy resztę składników, wymieszajmy dajmy na duzą blachę i upieczmy.
Zróbmy placekjasny czyli margarynę ucieramy z cukrem i jajkami, wsypujemy mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia i mieszamy.
Masę krówkową robimy nastepujaco tłuszcz ucieramy z kajmakiem.
Masa różowa: Śnieżkę robimy jak opisano na jej opakowaniu, łączymy z tężejącą galaretką truskawkową rozpuszczoną w 0,5 szklanki wody.
Z koleji masę z ananasami zacznijmy od pokrojenia owoców w kostkę i zmiksowania ich. Ananasy zagotowujemy i gotujemy 5 minut, wsypujemy galaretkę pomarańczową w proszku, mieszamy i gasimy.
Gotowe ciasto ma wygladać następujaco:
na spodzie biszkopt- chłodna masa ananasowa (czekamy aż stężeje) - ciasto białe- masa krówkowa- biszkopty okrągłe układamy z odstępami i lekko wciskamy w masę krówkową- masa różowa- zygrazki z polewy czekoladowej
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu