6 jaj
6 łyżek cukru
6 łyżek mąki pszennej
1 łyżka proszku do pieczenia
1 łyżka oleju
Masa:
1 budyń śmietankowy
2 łyżki cukru
0,5 litra mleka
1 masło
DODATKOWO:
1 galaretka cytrynowa
do dekoracji wiórki kokosowe
owoce dowolne
Przygotujmy najpierw biszkopt: Oddzielone od żółtek białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę. Następnie wsypujemy resztę składników i mieszamy. Piec na formie 25/36 do 30 minut.
Gotujemy krem:
W niedużej ilości mleka mieszamy budyń w proszku. Pozostałe mleko zagotowujemy z cukrem, i wlewamy do gotującego się mleka gotujemy do zgęstnienia. Masło ucieramy i miksujemy z kremem. Masę dajemy na chłodny biszkopt, i układamy na niej owoce lekko je wciskając w nią. Zalewamy tężejącą galaretką cytrynową przygotowaną jak napisane ja opakowaniu i dekorujemy wiórkami kokosowymi bądź pozostawiamy bez dekoracji.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu