5 jaj
5 łyżek cukru
1 łyżka proszku do pieczenia
5 łyżek mąki pszennej
Masa:
do smaku cukier puder
1 masło
MASA JABŁKOWA:
1,5 kg jabłek
2 galaretki cytrynowe
Masa śmietankowa:
500 ml śmietanki
3 galaretki zielone
DODATKOWO:
1 opakowanie okrągłych biszkoptów
1 marmolada
1 polewa czekoladowa
Zacznijmy od przygotowania biszkopta :
Białka oddzielamy od żółtek i ubujamy je na sztywną pianę z cukrem. Nastepnie wlewamy żółtka i wsypujemy mąkę i proszek do pieczenia.Pieczemy w formie 25/36. Studzimy i przekrawamy na 2 części.
Przygotowujemy masę:
Masło ucieramy z cukrem na puch.
Przygotowujemy masę jabłkową:
Jabłka dokładnie myjemy ,obieramy i kroimy w plastry lub w kosteczkę, smażymy gdy trochę się rozpadną wsypujemy galaretki w proszku . Mieszamy i studzimy.
Przygotujmy masę śmietankową:
Galaretkę rozpuszczamy w 1,5 szkl wody gdy zacznie tężeć mieszamy z ubitą śmietanką .
Biszkopciki sklejamy parami marmoladą.
Przełożenie ciasta :
Biszkopt- masa- masa jabłkowa- sklejane biszkopty (kładziemy je z odstępami)- masa śmietankowa- biszkopt- dekoracja-polewa.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu