Polecamy dzisiaj:

Konkurs kulinarny - każdy wygrywa

Placek po Cygańsku

print Drukuj
Placek po Cygańsku

Beata

liczba porcji Liczba porcji 6
Ocena:
0.0

0 ocen

Potrawa trochę wymaga pracy ale naprawdo warto.

składniki

Ziemniaczane ciasto:

·         50 dag. ziemniaków

·         1 jajko całe

·         Sól

 

Farsz gulaszowy:

·         50 dag. łopatki wieprzowej

·         Trochę  papryki konserwowej

·         1 puszka kukurydzy

·         50 dag. pieczarek

·         1 FIX – gulasz węgierski Knorr

·         Sól

·          olej

·         Chili

 

sposób przygotowania

Sposób wykonania - farsz

1.       Robimy  najpierw farsz.

2.       Łopatkę obieramy z błonek ,kroimy  w kostkę, solimy i przesmażamy na oleju.

3.       Pieczarki kroimy w kostkę, solimy, obsmażamy, dokładamy do mięsa.

4.       Paprykę kroimy w paseczki i wraz z kukurydzą również dodajemy do gulaszu.

5.       Gdy mięso jest już dobre dodajemy FIX i odrobine chili w zależności od tego jaką ostrą lubicie potrawę.

 

 

Sposób wykonania- placek ziemniaczany

 

1.         Obrane ziemniaki i ścieramy na tarce o małych oczkach.

2.         Do ziemniaków dodajemy jajko, sól, mąkę.

3.         Wszystkie składniki mieszamy razem.

4.         Wykładamy łyżką na rozgrzany olej i smażymy placki ( ja wolę    mniejsze ale można też jeden duży placek który później składamy na połowę).

 

 

 

Tagi: placki
Autor:
Mój blog: Kulinarna Chwila
Ocena:
0.0
Liczba porcji 6
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Bigos naszych Babć
Gwiazdka

Bigos naszych Babć

Bigos można włożyć do słoików, pasteryzować i jak nas zaskoczą Goście, bigos jest jak znalazł.
Barszcz czerwony
Gwiazdka

Barszcz czerwony

mozna podać z makaronem, uszkami
Kopertki z Indyka
Gwiazdka

Kopertki z Indyka

Kopertki każdego Gościa zachwycą.
Żołądki z Indyka z pieczarkami
Gwiazdka

Żołądki z Indyka z pieczarkami

Na  około talerza jak ułożymy ryż a w środek umieścimy żołądki bardzo ładnie to wygląda.
Kebab – Gyros
Gwiazdka

Kebab – Gyros

Potrawa dla leniwych, zapracowanych osób.
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!