7 białek
25 dag cukru
20 dag wiórek kokosowych
2 łyżki mąki ziemniaczanej
0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
4 łyżeczki soku z cytryny
Placek czekoladowy:
7 jaj
28 dag cukru
0,5 łyżeczki amoniaku
0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
5 łyżek kakao
24 dag mąki pszennej
Krem:
0,5 szkl mleka
1 jajko
15 dag cukru
7 szt żółtka
1 masło
2 łyżki budyniu śmietankowego
DODATKOWO:
do dekoracji wiórki kokosowe
1 polewa czekoladowa gotowa
Placek kokosowy i czekoladowy robimy podobnie. Najpierw ubijamy pianę z cukrem a nastepnie dodajemy resztę składników. Ciasto czekoladowe przekrawamy gdy ostygnie.
Przygotujmy krem jajko i żółtka zmiejszajmy z cukrem i budyniem. Mleko zagotujmy i do gotującego wlewamy utarte jajka, ubijamy na parze. Margaryne utrzyjmy i zmiksujmy z kremem.
Ułozenie gotowego ciasta na spodzie dajmy placek czekoladowy- połowa kremu- placek kokosowy- połowa kremu- placek czekoladowy, polejmy go polewą i potrzepmy kokosem.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu