1. Drożdże należy dokładnie rozetrzć z cukrem i ciepłym mlekiem, następnie dodać do mąki razem z pozostałymi składnikami i zagnieść mięciutkie ciasto.
2. Tuńczyka należy dokładnie odsączyć z zalewy, najlepiej na gęstym sicie.
3. Następnie przygotowane ciasto wakować na stolnicy posypanje mąką i za pomocą szklanki o średnicy 9 cm wykrawać krążki. Na każdy krążek nakładać porcje tuńczyka i oprószać ziołami prowansalskimi i bazylią według uznania.
4. Tak przygotowane mini - pizze układać na blaszce posmarowanej cieniutko masłem i piec około 20-25 minut w temperaturze 180 stopni.
5. Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach i pod koniec pieczenia posypać nim pizze, następnie zapiekać chwilę, aż ser się rozpuści.
6. Podawać i smacznego.
Chrupiące kości - przekąska z pizzy
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu