1 łyzka cukru
100 ml ciepłego mleka
400 g mąki
80 g rozpuszczonego masła
2 łyżki oliwy z oliwek
szczypta soli
szczypta pieprzu
szczypta oregano
Dodatki:
2 łyżki koncentratu pomidorowego
1 łyzeczka przyprawy dopizzy
20 dag startej mozzarelli
5 dag startego sera Gouda
5 dag startego parmezanu
10 dag szynki
1/2 słoiczka oliwek zielonych
10 dag pieczarek
1/2 czerwonej papryki
1/2 puszki kukurydzy
Do miseczki wkruszyc swieze drożdże, dolac ciepłego mleka oraz cukier. Całość mieszamy za pomocą łyżeczki, odstawiamy na 10 minut aby drożdże zaczęły rosnąć. Do większej miski wsypac mąkę oraz wszystkie pozostałe składniki wraz z wyrosnietym rozczynem.
Wyrobic szybko gładkie ciasto, odstawić na minimum 40 minut w ciepłe miejsce.
Ciasto wałkujemy na kształt koła. Na ciasto nakładamy łyżeczkę przecieru pomidorowego, przyprawy, później pozostałe dodatki. Piec w temp. 220 stopni przez 13- 15 minut. Smacznego!
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu