· ½ kg mięsa mielonego z łopatki
· 3 łyżki bulki tartej
· 1 jajko
· 3 łyżki koncentratu pomidorowego
· Łyżeczka ziół prowansalskich
· Łyżeczka oregano
· Szczypta czosnku
· Cebula
· 20 dag sera żółtego
· Sól
· Pieprz
· Olej do smażenia
1. Mięso przekładamy do miski.
2. Dodajemy bułkę tratą
3. Wbijamy jajko.
4. Dodajemy koncentrat pomidorowy.
5. Przyprawiamy przyprawami pieprzem, solą, ziołami oraz oragano.
6. Cebulę obieramy kroimy w kostkę i przekładamy do mięsa.
7. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach i jedną połowę dodajemy przekładamy do miski, drugą zostawiajmy.
8. Wszystko dokładnie mieszamy i robimy kotleciki.
9. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
10. Układamy w naczyniu żaroodpornym.
11. Posypujemy pozostałym startym serem.
12. Zapiekamy 10 minut w 180˚C.
13. Kotleciki gotowe.
14. Smacznego.
Jak ugotować brokuła czyli cyma na talerzu
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu