Polecamy dzisiaj:

Konkurs kulinarny - każdy wygrywa

Arabskie pity z warzywami

print Drukuj
Arabskie pity z warzywami

tulipan

liczba porcji Liczba porcji 4
Ocena:
0.0

0 ocen

Arabskie pity z warzywami

składniki

Składniki:

pomidor 1 sztuka
cebula 1 sztuka
papryka zielona 1 sztuka
pieprz
sól


ciasto:
mąka pszenna chlebowa 2,5 szklanki
drożdże świeże 2,5 dag
cukier 1 łyżeczka
sól 1 szczypta
olej 3 łyżki

sposób przygotowania

1.Drożdże ucierać z cukrem, dodaćtrochę wody i łyżkę mąki. Przykryć ok 10 minut na cieple miejsce.

2. Mąkę dokładnie wymieszać ze szczypta soli, dodać rozczyn i wlać pozostałą wodę. Zagniatać na zwarte ciasto, wlać oleju i pokrywać. Odstawiać do rośnięcia na 30 minut.

3.Warzywa umyć, cebule obierać i wszystkie kroić w plastry.

4. Wyrośnięte ciasto formować w placki, delikatnie rozciągać. Układać na papierze do pieczenia, a na pitach warzywa, przyprawić i peć 10 minut w piekarniku nagrzanym do 210 stopni.

Ocena:
0.0
Liczba porcji 4
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Bigos naszych Babć
Gwiazdka

Bigos naszych Babć

Bigos można włożyć do słoików, pasteryzować i jak nas zaskoczą Goście, bigos jest jak znalazł.
Barszcz czerwony
Gwiazdka

Barszcz czerwony

mozna podać z makaronem, uszkami
Kopertki z Indyka
Gwiazdka

Kopertki z Indyka

Kopertki każdego Gościa zachwycą.
Żołądki z Indyka z pieczarkami
Gwiazdka

Żołądki z Indyka z pieczarkami

Na  około talerza jak ułożymy ryż a w środek umieścimy żołądki bardzo ładnie to wygląda.
Kebab – Gyros
Gwiazdka

Kebab – Gyros

Potrawa dla leniwych, zapracowanych osób.
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!