Polecamy dzisiaj:

Konkurs kulinarny - każdy wygrywa

Pizza w muffinkach

print Drukuj
Pizza w muffinkach

Beata

liczba porcji Liczba porcji 14
Ocena:
0.0

0 ocen

Dla małych i dużych smakoszy pizzy

składniki

·         10 0 g. wędliny szynki

·         100  g pieczarek ugotowanych

·         100  g, sera żółtego

·         12  łyżek. mąki pszennej

·         ½ łyżeczki soli

·         1 łyżka  proszku do pieczenia

·         1 szk. mleka

·         2 jajka

·         1 łyżeczka Bazyli

·         1 łyżeczka oregano

·         2 łyżki ketchupu pikantnego

·         1 cebula

·         2 łyżki masła

·         Pół słoiczka małego papryki konserwowej

 

sposób przygotowania

1.      Mąkę oraz wszystkie przyprawy wsypać do miski.

2.      Pieczarki, paprykę, cebulę oraz szynkę pokroić w kostkę.

3.      Jajka roztrzepać z mlekiem, dodać do mąki.

4.      Rozpuszczone masło, ostudzić i dodać do mąki po czym dokładnie wymieszać.

5.      Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach.

6.      Do miski dodać pozostałe składniki (ser, pieczarki, cebulę, szynkę, paprykę, ketchup i  wymieszać.

7.      Gotowe ciasto przekładamy do foremek.

8.      Pieczemy w temperaturze 180̊C przez 25 minut.

9.      Smacznego.

Tagi: Pizza
Autor:
Mój blog: Kulinarna Chwila
Ocena:
0.0
Liczba porcji 14
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Ogórki kiszone inaczej
Gwiazdka

Ogórki kiszone inaczej

Kiedyś dostałam ogórki a kiszone miałam już zrobione. Postanowiłam żeby było troche odmiany zrobić tak :)
Muffinki z borówkami
Gwiazdka

Muffinki z borówkami

Szybki deser dla niespodziewanych gości :)
Kotleciki zapiekane
Gwiazdka

Kotleciki zapiekane

Przepyszne kotlety zapiekane z sezonowymi wazrywami.
Zrazy nadziewane cukinią
Gwiazdka

Zrazy nadziewane cukinią

Schab zwijamy w przepysznym sosie polecam.
warzywna sałatka zimowa
Gwiazdka

warzywna sałatka zimowa

Zimowa porą brakuje nam warzyw, dlatego warto zrobić zapasy :)
Lasange pyszna w innej wersji
Gwiazdka

Lasange pyszna w innej wersji

Lasange zwinieta w boczku , daje nam wyrazisty smak co sprawia że jest pyszna. Po wyjęciu nie rozpada się :)
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!