· 10 0 g. wędliny szynki
· 100 g pieczarek ugotowanych
· 100 g, sera żółtego
· 12 łyżek. mąki pszennej
· ½ łyżeczki soli
· 1 łyżka proszku do pieczenia
· 1 szk. mleka
· 2 jajka
· 1 łyżeczka Bazyli
· 1 łyżeczka oregano
· 2 łyżki ketchupu pikantnego
· 1 cebula
· 2 łyżki masła
· Pół słoiczka małego papryki konserwowej
1. Mąkę oraz wszystkie przyprawy wsypać do miski.
2. Pieczarki, paprykę, cebulę oraz szynkę pokroić w kostkę.
3. Jajka roztrzepać z mlekiem, dodać do mąki.
4. Rozpuszczone masło, ostudzić i dodać do mąki po czym dokładnie wymieszać.
5. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
6. Do miski dodać pozostałe składniki (ser, pieczarki, cebulę, szynkę, paprykę, ketchup i wymieszać.
7. Gotowe ciasto przekładamy do foremek.
8. Pieczemy w temperaturze 180̊C przez 25 minut.
9. Smacznego.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu