Polecamy dzisiaj:

Moja botwinka z jajkiem

Pischinger

print Drukuj
Pischinger

tulipan

liczba porcji Liczba porcji 4
Ocena:
0.0

0 ocen

Jako dziecko uwielbiałam Pischingera

składniki

15 dag czekolada
6 łyżek śmietanka
2 szt żółtka
15 dag cukier
15 dag masło
wanilia
olejek rumowy

sposób przygotowania

1. Czekoladę rozpuścić w  śmietance na małym ogniu.

2. Żółtka ubić z połowy cukru i dodać do czekolady, dobrze wymieszać i odstawić.

3. Masło dokładnie utrzeć, dodać cukier, wanilię i po łyżce oziębioną czekoladę i dokładnie wymieszać.

4. Posmarować masą andruty.

Tagi: Czekolada
Autor:
Ocena:
0.0
Liczba porcji 4
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
 Fasola szparagowa z kiełbasą
Gwiazdka

Fasola szparagowa z kiełbasą

Smaczna przekąska na kolacje.
Zawijane tosty
Gwiazdka

Zawijane tosty

Nie tylko muszą być tosty z tostera ;)
Magiczne Kotlety
Gwiazdka

Magiczne Kotlety

Pieczarki z połaczeniem serka topionego to pyszne nadzienie do schabu.
Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem
Gwiazdka

Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem

Pomysł na pyszny niedzielny obiad
Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem
Gwiazdka

Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem

Pomysł na pyszny niedzielny obiad
Naleśniki po węgiersku
Gwiazdka

Naleśniki po węgiersku

Przepis na naleśniki z mięsem. Dziś polecam naleśniki z sosem węgierskim. Przepis na naleśniki z mięsem jest prosty, a danie sycące i pyszne. Polecam naleśniki na sycący obiad czy kolację!
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!