6 łyżek śmietanka
2 szt żółtka
15 dag cukier
15 dag masło
wanilia
olejek rumowy
1. Czekoladę rozpuścić w śmietance na małym ogniu.
2. Żółtka ubić z połowy cukru i dodać do czekolady, dobrze wymieszać i odstawić.
3. Masło dokładnie utrzeć, dodać cukier, wanilię i po łyżce oziębioną czekoladę i dokładnie wymieszać.
4. Posmarować masą andruty.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu