Pierś z kurczaka z marchewką oraz porem

Pierś z kurczaka z marchewką oraz porem

Ocena: ★

13 Ocen

portions

Ilość porcji: 6

Sprawdzony przepis na piersi z kurczaka. Młoda marchewka jest pyszna, więc trzeba wykorzystać, proponuję fileta z kurczaka pod marchewkową pierzynką z dodatkiem sera.

Składniki:

  • 60 dag fileta z kurczaka
  • biała końcówka z pora
  • 3 duże marchewki
  • Szklanka śmietany 12 %
  • 2 kulki mozzarelli
  • Sól
  • Pieprz
  • Olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Przepis na pierś z kurczaka z marchewką i z porem:

  1. Najpierw mięso dzielimy na mniejsze płaty., doprawiamy pieprzem i solą i układamy na dnie naczynia żaroodpornego.
  2. Następnie obieramy marchewkę i ścieramy na tarce o dużych oczkach, a potem prużymy na rozgrzanym oleju.
  3. Teraz pora kroimy w krążki i dodajemy do marchwi i przyprawiamy do smaku pieprzem oraz solą.
  4. Gdy warzywa są już dobre i miękkie, wykładamy na mięso.
  5. Ser kroimy w plasterki i układamy na warzywach i całość zalewamy śmietaną.
  6. Zapiekamy 30 minut w 180˚C.

Pyszna pierś z kurczaka z marchewką i porem gotowa.

Smacznego.

Autor: maalikaa

Polecamy nasze przepisy