Polecamy dzisiaj:

Konkurs kulinarny - każdy wygrywa

Pierś z kurczaka w miodzie

print Drukuj
Pierś z kurczaka w miodzie

joanna1974

liczba porcji Liczba porcji 4
Ocena:
0.0

0 ocen

Ten rodzaj marynaty jest wręcz przepyszny , mięso podajemy z ryżem np. basmati. Pierś z kurczaka w miodzie to jedna z najprostszych potraw jakie można wymyśleć.

składniki
  • pierś 2 sztuki

marynata:

  • miód płynny 1/2 szklanki
  • papryka słodka mielona 1 łyżeczka
  • sos pomidorowy 1/4 szklanki
  • sos sojowy 1/4 szklanki
sposób przygotowania

Przepis na pierś z kurczaka w miodzie: 

  1. Pierś podzielić na pół, naciać górę tworząc kratkę
  2. Przygotować marynatę
  3. Mieso przełożyć do matynaty i pozostawić na około 4 godziny
  4. Po tym czasie piec w piekarniku z funkcją grill 30 minut w temperaturze 190 stopni.

Pierś z kurczaka w miodzie podajemy na ciepło. Smacznego:)

polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Bigos naszych Babć
Gwiazdka

Bigos naszych Babć

Bigos można włożyć do słoików, pasteryzować i jak nas zaskoczą Goście, bigos jest jak znalazł.
Barszcz czerwony
Gwiazdka

Barszcz czerwony

mozna podać z makaronem, uszkami
Kopertki z Indyka
Gwiazdka

Kopertki z Indyka

Kopertki każdego Gościa zachwycą.
Żołądki z Indyka z pieczarkami
Gwiazdka

Żołądki z Indyka z pieczarkami

Na  około talerza jak ułożymy ryż a w środek umieścimy żołądki bardzo ładnie to wygląda.
Kebab – Gyros
Gwiazdka

Kebab – Gyros

Potrawa dla leniwych, zapracowanych osób.
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!