Pierś kurczaka ze szpinakiem

Pierś kurczaka ze szpinakiem

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 5

Danie dla miłośników szpinaku , soczysta pierś kurczaka z warzywem które niechętnie jest spożywane

Składniki:


pierś kurczaka 1 sztuka
szpinak mrożony 3 kostki
mąka 1 łyżka
masło 2 łyżki
olej do podsmażenia
sól do smaku
pieprz do smaku
czosnek 1 ząbek
marchew 1 sztuka

 

Sposób przygotowania:

  1. pokrojoną w kostkę pierś kurczaka podsmażam na oleju
  2. przekładam do garnka zalewam wodą ,dodaję pokrojoną w talarki  marchewkę i duszę do miękkości
  3. następnie dodaję szpinak ,wcześniej podsmażony na maśle
  4. zagęszczam,doprawiam sos.
  5. podaję np. z kaszą

Autor: joanna1974

Polecamy nasze przepisy