Pieczona pierś kurczaka w panierce

Pieczona pierś kurczaka w panierce

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 3

pierś kurczaka, delikatna, aromatyczna i chrupiąca podana z ziemniaczkami to propozycja na syty obiad

Składniki:


pierś z kurczaka 1 duża
jajko 1 sztuka

panierka :
płatki kukurydziane 1/2 szklanki
sezam  3 łyżki
zioła prowansalskie  1 łyżka
rozmaryn 1 łyżka
papryka słodka mielona 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz czarny

 

Sposób przygotowania:

  1. pierś z kurczaka pokroić na mniejsze kawałki,posolić i posypać pieprzem
  2. w miseczce wymieszać płatki z sezamem,papryką  i ziołami
  3. jajko roztrzepać , każdy kawałek piersi maczać w jajku i obtaczać w panierce
  4. układac na blaszce ,piec w piekarniku nagrzanym do 190 st. 20 minut
  5. podawać na ciepło np. z pieczonymi ziemniaczkami

Autor: joanna1974

Polecamy nasze przepisy