Kurczak z cukinią i rukolą

Kurczak z cukinią i rukolą

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

Kurczak na zielono podawany na ciepło z cukinią i rukolą. Bardzo lubię rukolę a szczególnie jej orzechowy posmak, idealnie pasuje do kurczaka.

Składniki:

  • pierś z kurczaka 1 sztuka
  • rukola 1 garść
  • cukinia zielona 1 mała sztuka
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Prosty przepis na kurczaka z cukinią i rukolą:

  1. Pierś kroję w kostkę, solę i posypuję pieprzem, podsmażam na patelni
  2. Cukinię obieram i kroję w dużą kostkę, dodaję do podsmażonej piersi, duszę około 10 minut, następnie dodaje rukolę, mieszam.

Kurczaka z cukinią i rukolą podajemy na ciepło. SMACZNEGO

Autor: joanna1974

Polecamy nasze przepisy