Polecamy dzisiaj:

Konkurs kulinarny - każdy wygrywa

Kurczak z cukinią i rukolą

print Drukuj
Kurczak z cukinią i rukolą

joanna1974

liczba porcji Liczba porcji 4
Ocena:
0.0

0 ocen

Kurczak na zielono podawany na ciepło z cukinią i rukolą. Bardzo lubię rukolę a szczególnie jej orzechowy posmak, idealnie pasuje do kurczaka.

składniki
  • pierś z kurczaka 1 sztuka
  • rukola 1 garść
  • cukinia zielona 1 mała sztuka
  • sól i pieprz do smaku
sposób przygotowania

Prosty przepis na kurczaka z cukinią i rukolą:

  1. Pierś kroję w kostkę, solę i posypuję pieprzem, podsmażam na patelni
  2. Cukinię obieram i kroję w dużą kostkę, dodaję do podsmażonej piersi, duszę około 10 minut, następnie dodaje rukolę, mieszam.

Kurczaka z cukinią i rukolą podajemy na ciepło. SMACZNEGO

polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Bigos naszych Babć
Gwiazdka

Bigos naszych Babć

Bigos można włożyć do słoików, pasteryzować i jak nas zaskoczą Goście, bigos jest jak znalazł.
Barszcz czerwony
Gwiazdka

Barszcz czerwony

mozna podać z makaronem, uszkami
Kopertki z Indyka
Gwiazdka

Kopertki z Indyka

Kopertki każdego Gościa zachwycą.
Żołądki z Indyka z pieczarkami
Gwiazdka

Żołądki z Indyka z pieczarkami

Na  około talerza jak ułożymy ryż a w środek umieścimy żołądki bardzo ładnie to wygląda.
Kebab – Gyros
Gwiazdka

Kebab – Gyros

Potrawa dla leniwych, zapracowanych osób.
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!