- sól, pieprz, majeranek
- trochę oliwy z oliwek
- 300 g fasolki szparagowej
- łyżka masła
- łyżka posiekanej natki pietruszki
1.
Pierś z kurczaka umyć, przekroić na pół. Posypać solą, pieprzem i majerankiem. Wstawić do lodówki na 1 godz.
2.
Fasolkę szparagową ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić, ale pozostawić w garnku. Do fasolki wrzucić masło i natkę pietruszki. Dusić pod przykryciem ok. 5 min od czasu do czasu mieszając.
3.
Patelnię grillową posmarować odrobiną oliwy. Rozgrzać i wrzucić na nią pierś z kurczaka. Smażyć z obu stron na złoto.
Pierś z kurczaka z marchewką oraz porem
Pierś kurczaka marynowana w musztardzie i miodzie
Pierś kurczaka marynowana w tymianku
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu