Grillowana pierś z kurczaka z fasolką szparagową

Grillowana pierś z kurczaka z fasolką szparagową

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 2

Smaczne, zdrowe danie

Składniki:

- 1 pierś z kurczaka
- sól, pieprz, majeranek
- trochę oliwy z oliwek
- 300 g fasolki szparagowej
- łyżka masła
- łyżka posiekanej natki pietruszki

Sposób przygotowania:

1.
Pierś z kurczaka umyć, przekroić na pół. Posypać solą, pieprzem i majerankiem. Wstawić do lodówki na 1 godz.
2.
Fasolkę szparagową ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić, ale pozostawić w garnku. Do fasolki wrzucić masło i natkę pietruszki. Dusić pod przykryciem ok. 5 min od czasu do czasu mieszając.
3.
Patelnię grillową posmarować odrobiną oliwy. Rozgrzać i wrzucić na nią pierś z kurczaka. Smażyć z obu stron na złoto.

Autor: marta625

Polecamy nasze przepisy