Pierogi z fetą, szpinakiem i kasza gryczaną

Pierogi z fetą, szpinakiem i kasza gryczaną

Ocena: ★

2 Ocen

portions

Ilość porcji: 5

Pierogi ze szpinakiem i fetą możecie podać na kilka sposobów. Najprościej polać je stopionym masłem ale ja lubię podsmażone Polecam !!!

Składniki:

 

  • kasza prażona 100 gram
  • szpinak mrożony 100 gram
  • ser feta 100 gram
  • sól do smaku 
  • pieprz
  • cebula biała 1 sztuka

ciasto

  • mąka pszenna 2 szklanki
  • jajka 2 sztuki
  • sól do smaku 
  • woda ciepła

Sposób przygotowania:

Przepis na pierogi z fetą, szpinakiem i kasza gryczaną:

  1. Mąkę przesiać dodać jajka, sól oraz tyle ciepłej wody aby można było zagnieść ciasto, przykryć ściereczka
  2. Szpinak podsmażyć, kaszę ugotować, cebulę obrać, pokroić w kostkę podsmażyć
  3. Dodać ser feta, doprawić
  4. Ciasto rozwałkować i wykrawać krążki na które kłaść po łyżce farszu, starannie sklejać, gotować w lekko osolonej wodzie
  5. Podawać na ciepło.

Pyszny obiad gotowy. Smacznego:)

Autor: joanna1974

Polecamy nasze przepisy