Polecamy dzisiaj:

Ciasto czekoladowe z truskawkami.

Pierogi wigilijne

print Drukuj
Pierogi wigilijne

joanna

liczba porcji Liczba porcji 5
Ocena:
3.5

4 oceny

Wigilijne pierogi z kiszoną kapustą i suszonymi prawdziwkami .

składniki

ciasto:

mąka 2 szklanki

woda letnia

sól

farsz:

kapusta kiszona 1 kg

prawdziwki suszone 40 gram

olej

sól i pieprz do smaku

sposób przygotowania

ciasto:

na stolnicę wsypać mąkę oraz 1 łyżeczkę płaską soli, dolewać wodę tak aby móc zagnieść ciasto,wyrobić na gładką i elastyczną masę

farsz sporządzić dzień wcześniej:

kapustę poszatkować ,grzyby namoczyć dzień wcześniej

do garnka przełożyć kapustę dodać pokrojone w kosteczkę grzyby ,wlać wodę oraz 2 łyżki oleju i gotować aż kapusta zrobi się miękka ,następnie doprawić solą i pieprzem

Lepienie pierogów :

ciasto cienko rozwałkować , wycinać krążki ciasta za pomocą szklanki, nakładać na każdy krążek farsz ,zlepiać

wodę zagotować z solą ,wrzucać pierogi gotować od wypłynięcia 2 minuty ,po ugotowaniu podsmażyć na oleju.

 

Ocena:
3.5
Liczba porcji 5
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Fileciki pod migdałową panierką
Gwiazdka

Fileciki pod migdałową panierką

Nie ma nic prostszego, łatwego a zarazem pysznego do zrobienia jak kotlety pod migdałową pierzynką.
Ziemniaki z kotlecikami
Gwiazdka

Ziemniaki z kotlecikami

Ciekawy pomysł na faszerowane ziemniaki, małymi kotlecikami mielonymi. Polecam pyszne.
Tostowa zapiekanka z kurczakiem
Gwiazdka

Tostowa zapiekanka z kurczakiem

Zapiekanka na chlebie tostowym z makaronem oraz kurczakiem, którą możemy podać na obiad lub kolacje.
Brownie czekoladowe
Gwiazdka

Brownie czekoladowe

Przepis na brownie czyli ciasto czekoladowe jest łatwy, więc warto wypróbować. Brownie pokrojone na kawałki pasuje doskonale do aromatycznej kawy :) Polecam sprawdzony przepis na brownie!
 Fasola szparagowa z kiełbasą
Gwiazdka

Fasola szparagowa z kiełbasą

Smaczna przekąska na kolacje.
Zawijane tosty
Gwiazdka

Zawijane tosty

Nie tylko muszą być tosty z tostera ;)
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!