ciasto:
mąka 2 szklanki
woda letnia
sól
farsz:
kapusta kiszona 1 kg
prawdziwki suszone 40 gram
olej
sól i pieprz do smaku
ciasto:
na stolnicę wsypać mąkę oraz 1 łyżeczkę płaską soli, dolewać wodę tak aby móc zagnieść ciasto,wyrobić na gładką i elastyczną masę
farsz sporządzić dzień wcześniej:
kapustę poszatkować ,grzyby namoczyć dzień wcześniej
do garnka przełożyć kapustę dodać pokrojone w kosteczkę grzyby ,wlać wodę oraz 2 łyżki oleju i gotować aż kapusta zrobi się miękka ,następnie doprawić solą i pieprzem
Lepienie pierogów :
ciasto cienko rozwałkować , wycinać krążki ciasta za pomocą szklanki, nakładać na każdy krążek farsz ,zlepiać
wodę zagotować z solą ,wrzucać pierogi gotować od wypłynięcia 2 minuty ,po ugotowaniu podsmażyć na oleju.
Pierogi z kapustą i grzybami mojej babci
Pierogi z kapusta i grzybami z patelni
Pierogi z kapustą, grzybami i suszoną śliwką
Bezglutenowe pierogi z kapustą i grzybami
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu