Pierogi z bananami.
Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
4 Ocen
Ilość porcji: 4
Takie pierogi z bananami z powodzeniem można przygotować na słodki obiad lub podwieczorek. Polecam przepis na te pierogi.
Składniki:
Składniki na ciasto:
- 2 szklanki mąki pszennej
- około 1 szklanka ciepłej wody
- szczypta soli
Dodatkowe składniki:
- 2 banany
- masło do polania
- cukier do posypania
- mąką pszenna do posypania stolnicy
Sposób przygotowania:
Przepis na pierogi z bananami:
- Z podanych składników zagniatamy ciasto, następnie wałkujemy na posypanej mąką stolnicy, za pomocą szklanki wycinamy krążki, na każdy krążek nakładamy kawałek banana i zlepiamy formując pierogi. Powinno nam wyjść około 40 sztuk.
- Tak wykonane pierogi gotujemy w osolonej wodzie około 5 minut od wypłynięcia na powierzchnię. Następnie delikatnie odcedzamy.
- Masło roztapiamy, polewamy nim pierogi i posypujemy cukrem i od razu podajemy.
Pierogi z bananami to niecodzienne danie ale pyszne. Smacznego.