Pierogi z bananami.

Pierogi z bananami.

Ocena:

4 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

Takie pierogi z bananami z powodzeniem można przygotować na słodki obiad lub podwieczorek. Polecam przepis na te pierogi.

Składniki:

Składniki na ciasto:

  • 2 szklanki mąki pszennej
  • około 1 szklanka ciepłej wody
  • szczypta soli

 

Dodatkowe składniki:

  • 2 banany
  • masło do polania
  • cukier do posypania
  • mąką pszenna do posypania stolnicy

Sposób przygotowania:

Przepis na pierogi z bananami:

  1. Z podanych składników zagniatamy ciasto, następnie wałkujemy na posypanej mąką stolnicy, za pomocą szklanki wycinamy krążki, na każdy krążek nakładamy kawałek banana i zlepiamy formując pierogi. Powinno nam wyjść około 40 sztuk.
  2. Tak wykonane pierogi gotujemy w osolonej wodzie około 5 minut od wypłynięcia na powierzchnię. Następnie delikatnie odcedzamy.
  3. Masło roztapiamy, polewamy nim pierogi i posypujemy cukrem i od razu podajemy.

Pierogi z bananami to niecodzienne danie ale pyszne. Smacznego.

Autor: babeczka35

Polecamy nasze przepisy