Farsz na ruskie pierogi

Farsz na ruskie pierogi

Ocena: ★

13 Ocen

portions

Ilość porcji: 6

Przepis na ruskie pierogi, a dokładnie na farsz do ruskich pierogów. Farsz do pierogów ruskich to bardzo indywidualna sprawa :)

Składniki:

  • ziemniaki 1 kg
  • twaróg biały 500 dag
  • cebula 2 szt
  • olej 2 łyżki
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Przepis na farsz do ruskich pierogów:

  1. Ziemniaki ugotować aż do miękkości.
  2. Ciepłe ziemniaki rozgnieść razem z twarogiem praską do ziemniaków.
  3. Cebulę obrać, drobno pokroić i zrumienić na patelni z olejem.
  4. Wymieszać z twarogiem z ziemniakami. 
  5. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Farsz do pierogów ruskich gotowy.

Smacznego!

Autor: tulipan

Polecamy nasze przepisy