0,5 papryki
5 dag fasolki z puszki
1 łyżeczka natki pietruszki
1 jajo
Tymianek
3 plasterki sera żółtego
Przyprawy
Olej do smażenia
Przygotujmy na początku ziemniaki: obierzmy je umyjmy i ugotujmy w soolonej wodzie. Odcedźmy i wystudźmy. Zimne ziemniaki pokrójmy na plasterki i zrumieńmy na gorącym oleju. Potrzemy tymiankiem. Paprykę pokrójmy w kostkę i podsmażamy w osobnym naczyniu, aby zmiękły. Gdy ziemniaki bedą podsmazone wbijmy do nich jajko wymieszajmy do ściecia. Na ziemniakach poukładajmy ser żółty, paprykę, natkę pietruszki i fasolkę. Podsmazmy chwilę aż ser bedzie się rozuszczał.
Ziemniaki z męsem i sosem barbecue
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu