4 łyżki mąki
5 dag suszonej żurawiny
5 dag suszonych moreli
szczypta soli i pieprzu
Mięso należy pokroić w grubsze plastry, a nastepnie przyprawić solą i pieprzem, obtaczyć lekko w mące. Na patelni podsmażyć każdy kawałki mięsa z obu stron. Lekko podsmażone plastry karkówki układamy w żaroodpornym naczyniu. Wlewamy pół szklanki wody, posypujemy suszoną żurawinę oraz morele. Piec ok. 1 h w temp. 170 stopni.
Pyszna pieczona karkówka - jak zrobić?
Pieczona karkówka – najprostszy przepis
Pierś z indyka pieczona z jabłkiem i żurawiną
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu