Karkówka pieczona z anyżem
Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
0 Ocen
Ilość porcji: 3
Karkówka o słodkim smaku anyżu i ostrości musztardy
Składniki:
karkówka 1 kg
anyż gwiazdki kilka sztuk
miód
rodzynki
sos sojowy
musztarda
Sposób przygotowania:
- mięso około 1 kg pokroić w dużą kostkę
- do miski dodać 4 łyżeczki musztardy,oraz 3 łyżeczki miodu i 3 łyżki sosu sojowego wymieszać
- mięso wymieszać z marynatą dodać rodzynki ( garść ) oraz 3 gwiazdki anyżu odstawić najlepiej na noc
- wstawić do piekarnika i piec około 1 godzinę
- z powstałego wywaru zrobić sos,doprawić
Autor: joanna1974
Polecamy również
Pyszna pieczona karkówka - jak zrobić?
Jak zrobić najlepszą pieczoną karkówkę? Korzystając z tego przepisu uda nam się to bez pudła. Przepis na pieczoną...Pieczona karkówka w czerwonym winie
Karkówka pieczona w winie smakuje naprawdę wyśmienicie. Przekonałem się o tym kilka lat temu, gdy na stole podcza...Pieczona karkówka – królowa mięsnych dań
Pieczona karkówka jest jednym z najpopularniejszych dań mięsnych w polskiej kuchni. A pieczona karkówka, o...Karkówka Pieczona.
Szybki obiad dla leniwych.Soczysta pieczona karkówka
Pieczona karkówka to idealny pomysł, gdy szybko chcemy przyrządzić obiad i zależy nam, żeby to było coś mięsnego....Zobacz więcej przepisów na: